.

O delegatie comuna a grupurilor de telecomunicatii Deutsche Telekom si OTE a vizitat Romania, se precizeaza intr-un comunicat de presa difuyat de Romtelecom. Delegatia a fost formata din dl. Rene Obermann – Director General al Deutsche Telekom, dl. Hamid Akhavan – Membru al Consiliului de Conducere al Deutsche Telekom responsabil pentru T-Mobile, Dezvoltarea Produsului, Tehnologie & IT si dl. Panagis Vourloumis – Presedinte & Director General al OTE Group.

Scopul vizitei a fost intalnirea cu oficiali de rang inalt ai Statului Roman, in contextul procesului de achizitie a OTE, aflat in derulare.

Vizita are loc dupa anuntul facut in cursul acestui an privind acordul semnat la data de 14 mai 2008 intre Deutsche Telekom si Statul Grec, cu privire la noua structura a actionariatului OTE. In urma acestui acord, pentru care se asteapta inca aprobarea finala a Comisiei Europene si a altor autoritati de reglementare si din domeniul concurentei, Deutsche Telekom va prelua, cu acordul Guvernului grec, controlul managementului OTE si va consolida rezultatele OTE.

La acest moment OTE detine 54,01% din actiunile Romtelecom, iar restul de 45,99% actiuni sunt detinute de Statul Roman, prin Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. Cosmote Grecia detine 70% din Cosmote Romania, restul de 30% apartinand Romtelecom.