.

Contractul prevede lucrări de instalare și livrare de echipamente IT și comunicații, precum și servicii de integrare pentru Rețele Electronice ale Comunităților Locale în localitățile Pilu '“ Arad, Jurilovca '“ Tulcea  și Târgu Lăpuș până la sfârșitul acestui an.

Romsys, companie cu o experiență de peste 12 ani pe piața furnizorilor de soluții IT&C din România, a încheiat recent un contract cu Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației prin proiectul 'žEconomia bazată pe Cunoaștere', un proiect deosebit de important pentru realizarea strategiei naționale privind tehnologia informației și comunicațiilor și a obiectivelor de aderare a României la Uniunea Europeană.

Consorțiul format din compania Romsys și AccesNet a fost desemnat câștigător în urma unei licitații organizate conform procedurilor Băncii Mondiale, având concurenți jucători prestigioși de pe piața IT&C din România. Soluția Romsys s-a remarcat prin  performanța raportului preț / calitate, iar implementarea sa urmează să se finalizeze spre sfârșitul acestui an. Contractul încheiat între consorțiul Romsys-AccesNet și MCTI prevede lucrări de instalare și livrare de echipamente IT și comunicații, precum și servicii de integrare pentru Rețele Electronice ale Comunităților Locale în localitățile Pilu '“ Arad, Jurilovca '“ Tulcea  și Târgu Lăpuș.

Primele rețele electronice vor fi dezvoltate în baza unor studii științifice efectuate în localitățile selectate, în vederea determinării unor strategii adaptate mediului rural și mic urban. De asemenea, comunitățile implicate în faza pilot a proiectului vor servi ca modele și vor contribui la stabilirea celor mai bune soluții de abordare prin mijloace IT&C a încă 200 de comunități dezavantajate din punctul de vedere al accesului la informație.

'žAvând în vedere obiectivele ambițioase pe care MCTI și le-a propus, proiectul necesită cultivarea colaborării cu comunitățile locale cât și menținerea  coordonării eficiente la nivel central. Unul din avantajele companiei Romsys  constă în experiența îndelungată în asigurarea finalizării cu succes a unor proiecte de complexitate și magnitudine similară,' a precizat doamna Diana Voicu, Director al Unității de Management a Proiectului 'žEconomia bazată pe Cunoaștere' din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației.

Proiectul 'Economia bazată pe Cunoaștere' a fost inițiat de Guvernul României, prin Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, cu sprijinul Băncii Mondiale. Proiectul va contribui la: extinderea accesului la tehnologiile moderne informaționale și de comunicații, îmbunătățirea cunoștințelor de utilizare a calculatorului pentru cetățenii comunităților selectate, dezvoltarea și promovarea serviciilor de e-government, modernizarea procesului educațional și de instruire din mediul rural și al orașelor mici, precum și la promovarea comerțului electronic și adoptarea soluțiilor inovatoare în mediul de afaceri local. De asemenea, proiectul înglobează o componentă culturală prin conectarea bibliotecilor din mediul rural și mic urban la rețeaua națională a bibliotecilor și la fondul de carte  digitală.

'žSuntem onorați, că prin intermediul acestui proiect ne aducem aportul la creșterea implicării comunităților dezavantajate din punct de vedere al cunoașterii  la viața economică și socială actuală a țării, dar și că, în acest fel, contribuim la îndeplinirea obiectivelor privind aderarea României la UE,' a precizat domnul Liviu Niculescu, Director Executiv Vânzări, Romsys.

Romsys, înființată în 1993, este prima companie cu profil informatic din România certificată ISO 9001 încă din 1996. Acumulând o experiență vastă în proiecte de inginerie strategică, Romsys este lider în proiectarea, dezvoltarea și implementarea de soluții de management al afacerilor, securitatea sistemelor informatice, infrastructura de calcul și comunicații, pe o gamă variată de tehnologii și platforme. Soluțiile și serviciile Romsys sunt destinate în special sectoarelor financiar - bancar, guvernamental, telecomunicații și marilor companii de utilități publice.