.

Pe 8 ianuarie, Ministerul Comunicațiilor a selectat Credit Swiss First Boston (CSFB) drept consultant pentru listarea la bursă a RomTelecom și vânzarea pachetului de acțiuni (44,99%) deținut de statul român. MCTI își propune ca listarea primului pachet de acțiuni RomTelecom să aibă loc atât la Bursa de Valori București, cât și pe piața de capital internațională. Statul român are în vedere vânzarea de certificate de deținere de acțiuni RomTelecom pe bursa londoneză, compania urmând să fie evaluată la maximum 2 mld. USD în momentul listării, conform unor surse citate în presa cotidiană.

Romtelecom are 12.000 clienți ADSL
Romtelecom a anunțat pe 30 ianuarie că numărul clienților săi ADSL a atins cca. 12.000 la sfârșitul anului trecut, depășindu-și ținta inițială de 10.000 clienți. Numărul contractelor încheiate până la 30 ianuarie pentru ClickNet Express 512, ClickNet Express 1024 și ADSL Express 2048 depășea 20.000, cu un ritm de peste 500 contracte semnate zilnic. Din ianuarie 2006, aria de acoperire pentru serviciile Romtelecom de acces la Internet de mare viteză bazate pe tehnologia ADSL a fost extinsă la nivel național.

RomTelecom lansează trei opțiuni pentru numere favorite
Începând din 3 februarie, clienții RomTelecom persoane fizice au acces la 3 noi opțiuni pentru numere favorite. Opțiunile se adaugă abonamentului pentru liniile telefonice principale și includ minute pentru 3 destinații favorite din rețeaua RomTelecom, intra sau interjudețene, la alegerea clientului. Două dintre opțiuni, Favorit Intra 100 și Favorit Intra 200 includ lunar 100, respectiv 200 minute gratuite, către 3 numere favorite, definite de client. Cea de a treia opțiune, Favorit Inter 50, include 50 minute către 3 numere favorite interjudețene, alese de client. Costul lunar pentru folosirea acestor opțiuni este 1 Euro (fără TVA) pentru Favorit Intra 100 și respectiv 2 Euro (fără TVA) pentru Favorit Intra 200 sau Favorit Inter 50. Fiecare dintre cele 3 destinații favorite definite de client este apelabilă indiferent de palierul orar. Convorbirile efectuate după consumarea minutelor incluse se tarifează conform tarifelor în vigoare.