.

Termen-limită: 12 aprilie
Grup-țintă: reprezentanți ai operatorilor de telefonie mobilă și ai serviciilor de televiziune (inclusiv de producție de programe și evenimente speciale - PMSE), cadre universitare cu specializare în aceste domenii, cetățeni interesați de subiect, utilizatori ai serviciilor TV și/sau în bandă largă fără fir, asociații de consumatori și utilizatori.

Scopul consultării
Scopul consultării este de a aduna opinii asupra recomandărilor privind o strategie politică pe termen lung de utilizare viitoare a benzii UHF (470-790 MHz), recomandări cuprinse în așa-numitul Raport Lamy. Se dorește astfel definirea unei poziții asupra modului în care ar trebui să se dea curs acestor recomandări. Raportul întocmit de dl. Pascal Lamy, președintele Grupului la nivel înalt, analizează modul în care ar trebui utilizate în viitor resursele limitate în materie de spectru de frecvențe ale benzii UHF.

Eventualele modificări ale modului în care este utilizată banda de frecvențe UHF ar putea afecta sfera de acoperire și calitatea serviciilor de televiziune și de telefonie mobilă. De asemenea, ar putea necesita viitoare modernizări ale echipamentelor utilizate, cum ar fi de exemplu televizoarele. De aceea sunt necesare răspunsuri punctuale cu privire la modul în care aceste aspecte i-ar putea afecta pe cetățeni.

Analiza rezultatelor va fi publicată în termen de 30 de zile lucrătoare de la data expirării consultării.

Care e procedura de participare
Pentru a contribui la această consultare publică, trebuie să precizați dacă răspundeți în nume personal sau în numele unei organizații. În cea din urmă situație, trebuie explicat pe cine reprezintă organizația în cauză și, după caz, cum au fost obținute opiniile membrilor. Organizațiile sunt invitate să se înregistreze în Registrul de transparență. Răspunsurile primite de la organizațiile neînregistrate vor fi publicate separat de cele primite de la organizațiile înregistrate. Chestionarul cuprinde o secțiune concepută special pentru cetățeni. Cea referitoare la context conține întrebări relevante pentru cetățeni și consumatori și prezintă cadrul general al chestionarului.

Modalități de participare

§  online

§  prin e-mail, răspunsul fiind atașat ca fișier Word, PDF sau ODF, sau

§  prin poștă, la adresa: Comisia Europeană, Direcția Generală pentru Rețele, conținut și tehnologii de comunicații, Unitatea B4 –Spectre de frecvență, Bruxelles 1049 – Belgia
 

Sursa: Ion VACIU