.

Omnilogic a organizat pe 13 mai cea de-a șasea ediție a Convergent Networks - eveniment ce a adus în atenția utilizatorilor oportunitățile din domeniul telecomunicațiilor de pe piața românească. Compania Omnilogic a promovat conceptul convergenței mediilor de comunicare încă din 1999, de la prima ediție a manifestării, moment la care acesta reprezenta o noutate chiar la nivel mondial.
Gabriel Marin, Managing Director Omnilogic:'Trendurile și oportunitățile din piața românească sunt de fapt, an de an, motivația seminarului nostru. Ca eveniment B2B, Convergent Networks este extrem de pragmatic. Nu se adresează factorului de imagine, ci factorilor de decizie tehnică și comercială.
Este un seminar după care așteptăm, pe cât posibil, materializarea ideilor exprimate acolo'. În afară de ideea de generalizare a digitalizării aplicațiilor de date/voce, o noutate a acestei ediții a fost mesajul pentru operatorii de telecomunicații, preluat de la congresul GSM de la Cannes.
'Există un angajament serios pentru deployment-ul de 3G la nivel european. După trei ani de relativă stagnare în telecomunicații, întrebarea actuală este cum să exploatăm mai bine oportunitățile care deja încep să apară. Trebuie să identificăm modalitățile prin care, alături de operatori, să exploatăm eficient oportunitățile de business induse de tehnologia 3G' a subliniat Gabriel Marin.
Prima parte a evenimentului a fost dedicată prezentării acestor oportunități de business și a studiilor de caz (cu participarea SNR, Nortel, Connex, Raiffeisen, Cisco Systems și Astral), iar cea de-a doua rezervată tehnologiilor (prin reprezentanți ai companiilor Nortel, RAD, Checkpoint, Symantec, Vocaltec, Cisco Systems).
Omnilogic a demonstrat și la ediția din acest an, alături de partenerii săi, prin dezbateri și studii de caz concrete, că în acest moment convergența mediilor de comunicare a devenit o realitate, atât conceptual, cât și practic și reprezintă una dintre cele mai viabile soluții de dezvoltare a domeniului IT&C. Omnilogic este pregătită, desigur, pentru integrarea în Uniunea Europeană.