.

Cosmote România și societatea de brokeraj Vanguard au încheiat un parteneriat prin care clienții celor două companii pot efectua tranzacții bursiere utilizând serviciul i-mode, direct de pe telefonul mobil, la Bursa de Valori București și la Bursa Monetar Financiară și de Mărfuri Sibiu, se arată într-un comunicat de presă transmis de compania Cosmote luni, 30 iulie 2007.

Prin accesarea paginii Vanguard, din categoriea finanțe bănci a meniului i-mode, utilizatorii acestui serviciu au acces rapid și în siguranță la o platformă performantă de tranzacționare la bursă, unică în România.

Toți cei care au cont de investiții deschis la Vanguard pot urmări, prin i-mode, evoluția cotațiilor acțiunilor listate la  Bursa de Valori București, ale contractelor futures și opțiunilor listate la Bursa Monetar Financiară și de Mărfuri Sibiu și pot plasa ordine de cumpărare și de vânzare. De asemenea, prin intermediul telefonului mobil, clienții pot ține evidența în timp real a portofoliului, a activității și a ordinelor de tranzacționare aferente propriului cont și pot participa la discuțiile găzduite de forumul Vanguard. Accesarea paginii dedicate Vanguard este gratuită, nu implică un abonament special pentru utilizatorii serviciului i-mode.

"Tehnologia i-mode garantează că astfel de aplicații sunt ușor accesibile și sigure, paginile fiind dimensionate special pentru a asigura o descărcare rapidă și o utilizare simplificată", declară Adrian Florea, Manager Dezvoltare Produse și Servicii Cosmote România.

"Serviciul i-mode reprezintă un nou canal de acces sigur, rapid și eficient al gamei extinse de servicii Vanguard, de tranzacționare și informare", declară Mihaela Biciu, Director General Vanguard.

Serviciul i-mode poate fi activat printr-un SMS gratuit la numărul 1234 și funcționează numai prin telefoanele i-mode, care sunt comercializate în magazinele Cosmote, Germanos, Internity și distribuitorii Cosmote autorizați.