.

COSMOTE România oferă din iulie trecut atât pentru abonați, cât și pentru utilizatorii cartelei COSMOTE un tarif unic de roaming de 0,65 euro pe minut, cu TVA inclus, în țările unde este prezent grupul COSMOTE, prin rețelele sale: Grecia, Bulgaria, Albania și Fosta Republică Iugoslavă Macedonia.

De asemenea, Cosmote oferă un tarif unic de 0,47 euro/minut pentru apeluri primite și 0,29 euro/mesaj pentru trimiterea de SMS (tarife cu TVA inclus).

În total, serviciile de roaming Cosmote sunt disponibile în 115 țări, prin intermediul a 234 operatori, pentru utilizatorii de cartele și în 119 țări, prin intermediul a 250 de rețele partenere, pentru abonați. Compania a semnat în ianuarie și o serie de acorduri de roaming maritim, oferind conexiune prin intermediul telefonului mobil pentru pasagerii și personalul aflat la bordul vaselor de croazieră.

În restul țărilor, tarifele roaming ale Cosmote se bazează pe acorduri negociate de roaming și vor avea scăderi semnificative pentru Europa odată cu aplicarea noilor reglementări.

Conducerea grupului Cosmote a estimat că limitarea tarifelor de roaming de către UE va afecta veniturile totale ale grupului elen cu cel mult 2,5%.

Grupul OTE, din care face parte Cosmote, a dus un lobby puternic în perioada premergătoare votului din Parlamentul European în favoarea unui amendament, care a fost respins de PE, de excludere a României și Bulgariei din aria de aplicare a reglementărilor de roaming, argumentând că operatorii de pe aceste piețe au nevoie încă de veniturile din roaming pentru a face investițiile necesare maturizării piețelor mobile locale.

"Cosmote va respecta deciziile autorităților de reglementare din România, deși implementarea reglementărilor UE din acest an ar putea avea efecte disproporționate în defavoarea operatorilor la nivelul pieței locale", a declarat Tereza Vâlcan, director de comunicare la Cosmote România.