.

Operatorul mobil grec CosmOTE a lansat pe 26 mai serviciile 3G comerciale și anticipează că Jocurile Olimpice de la Atena din această vară vor stimula cererea pentru serviciile sale, datorită abilității tehnologiei de a transmite fluxuri video, ceea ce va permite utilizatorilor să urmărească scene de la Jocuri.
Rețeaua 3G a CosmOTE acoperă în prezent 30% din populația Greciei. Oferta inițială include 2 terminale 3G - Nokia 7600 și Sony Ericsson Z1010.
OTE Telecom și subsidiarele sale mobilă și de Internet, CosmOTE și OTEnet au prezentat pe 24 mai sponsorizarea în valoare de 58,6 mil. euro pentru Jocurile Olimpice ce vor avea loc la Atena anul acesta.
Jumătate din sumă va fi în bani gheață, restul sub formă de servicii. Pentru a face față cerințelor extinse ale Jocurilor, grupul a investit o altă sumă de 246 mil. euro, din care 125 mil. în infrastructura ce va fi reutilizată. 'Aceasta este cea mai mare sponsorizare acordată de o companie telecom în istoria Olimpicelor', a declarat noul președinte al grupului, Panayiotis Vourloumis.
OTE a investit în tehnologia pentru 6.500 de proiecte și activități conexe Olimpicelor, ceea ce va plasa OTE între primii operatori ai lumii după Jocuri. Rețeaua cuprinde 1.200 km de fibră optică, din care 97% au fost deja instalați.
Statul grec, cel mai mare acționar al OTE, cu cca. 33% din acțiuni, intenționează să își micșoreze participația - pentru a permite încheierea unei posibile alianțe strategice - și să accelereze restructurarea companiei. La începutul acestui an, OTE a arătat că intensificarea competiției pe piața liniilor fixe, cât și mediul legislativ dur a dus la creșterea nevoii de scădere a costurilor companiei. Însă o reducere agresivă a fost dificil de pus în scenă datorită legilor grecești stricte privitoare la disponibilizări.
Acțiunile OTE, care are o valoare de piață de 5,89 miliarde euro, valorează acum 11,84 euro bucata.