.

Cosmote România a anunțat duminică, 22 iulie 2007, finalizarea proiectului de extindere a acoperirii rețelei GSM în toate cele 42 de stații de metrou din București.

Rețeaua Cosmote care deservește metroul bucureștean are la bază o tehnică de proiectare inovatoare, care permite dezvoltarea capacității cu intervenții minime la nivelul infrastructurii respective.

"Cosmote își va continua planul agresiv de investiții în extinderea acoperirii rețelei GSM, pentru a oferi servicii de calitate peste tot unde românii călătoresc, muncesc și locuiesc. Mai mult, compania majorează și capacitatea rețelei din marile orașe pentru a răspunde nevoilor unei baze de clienți în continuă creștere. Până la sfârșitul anului, rețeaua Cosmote va acoperi 97% din populație și 87% din teritoriu, fiind astfel cea mai moderna și extinsă din Romania", declară Lampros Iskos, Director Executiv Dezvoltare Rețea și Operațiuni, Cosmote.

Metroul bucureștean este tranzitat în fiecare zi de aproximativ 600.000 de oameni, estimările indicând o creștere de 10% a numărului de călători, în fiecare an.

Proiectul de acoperire a rețelei GSM de la metrou a fost livrat în mai puțin de un an, timp record pentru piața din România, într-o manieră similară ritmului alert în care a fost realizată acoperirea Cosmote la nivel național. În prezent, Cosmote oferă acoperire pentru aproape 97% din populația României și 84% din teritoriu, utilizând  cele mai moderne echipamente ale unor furnizori de renume, precum Ericsson, Siemens și Alcatel.

În echipa departamentului de Dezvoltare a Rețelei și Operațiuni a Cosmote România lucrează peste 250 de profesioniști.