.

Cosmote România a anunțat miercuri, 25 iulie 2007, că începând din data de 30 august, toți utilizatorii săi pot beneficia de tarife reduse în roaming pentru destinații din Uniunea Europeană, atât pentru apelurile primite cât și pentru cele date. Modificarea se realizează ca urmare a noilor reglementări comunitare.

Utilizatorii Cosmote vor putea iniția apeluri către orice destinație din Uniunea Europeană pentru 0,49 Euro/minut + TVA și vor fi taxați cu 0,24 Euro/minut +TVA pentru apelurile primite.

"Prin implementarea noilor eurotarife, utilizatorii Cosmote România beneficiază de aceleași avantaje ca și ceilalti cetățeni europeni, bucurându-se în același timp și de tarife avantajoase către destinațiile non UE. Măsurile luate de Uniunea Europeană vin în sprijinul utilizatorilor de servicii de telefonie mobilă, oferindu-le posibilitatea să comunice mai mult cu familiile și prietenii, în timp ce călătoresc în străinătate. Implementarea noului regulament ar putea determina, de asemenea, o creștere a traficului în roaming pentru operatorii de telefonie mobilă", declară Nikolaos Tsolas, CEO Cosmote România.

Începând cu data de 30 iulie, utilizatorii Cosmote pot contacta pentru mai multe detalii despre eurotarife Serviciul de Relații cu Clienții, la numarul 1234, sau pot accesa informațiile de pe site-ul www.cosmote.ro.

Utilizatorii care nu și-au exprimat opțiunea pentru noile tarife de roaming până la 30 septembrie vor fi transferați automat către noile planuri tarifare, care le oferă costuri reduse în țările membre ale Uniunii Europene.