.

COSMOTE România anunță că începând cu 1 iulie își va modifica planul tarifar Roaming Avantaj pentru servicii de voce și SMS precum și tarifele de roaming pentru GPRS. Modificările se referă inclusiv la scăderea anumitor tarife cu până la 75% precum și multe alte reduceri rezultate din strategia COSMOTE de a-și adapta în mod constant ofertele pentru a veni în întâmpinarea nevoilor și așteptărilor clienților săi. 

În urma implementării acestor măsuri, anumite categorii de tarife pentru apeluri, mesaje scrise și transfer de date în Uniunea Europeană vor scădea cu până la 40% (voce), 63% (SMS), respectiv 75% (date).

Noile tarife de roaming vor scădea la 0,43 Euro/minut (fără TVA), pentru apelurile de voce inițiate dintr-una din țările membre ale Uniunii Europene către alte state membre. Tarifele pentru apelurile primite în aceste țări vor scădea și ele la 0,19 Euro/minut (fără TVA). De asemenea, începând cu 1 iulie, trimiterea de SMS-uri din Uniunea Europeană va costa doar 0,11 Euro/mesaj (fără TVA).

COSMOTE va opera totodată și o reducere substanțială a tarifelor de roaming GPRS pentru principala zonă unde călătoresc utilizatorii serviciului nostru de roaming – spațiul Uniunii Europene. Când se vor afla în roaming în această zonă, clienții COSMOTE vor plăti pentru traficul de GPRS numai 2 Euro/MB.

„Conform rezultatelor unor studii efectuate în rândul clienților COSMOTE, pentru o mai mare claritate și înțelegere a tarifelor Roaming Avantaj de către utilizatori, compania a decis să redefinească zonele de roaming și a tipurile de destinații ale apelurilor în funcție de criterii clare, logice și geografice. Una dintre categoriile de destinații nou introduse este , deoarece mai mult de 90% dintre apelurile inițiate din roaming sunt către casă. O altă modificare este introducerea a încă unei zone de roaming, pe lângă cele 5 existente, ca și rearanjarea țărilor incluse în fiecare dintre acestea", a declarat Oana Cristea, Senior Manager Roaming & Interconectare COSMOTE România.

În ultimul an, COSMOTE a adăugat acoperirii sale de roaming 38 de noi destinații.  Astfel, abonații COSMOTE pot folosi acum serviciile de roaming în 160 de țări, prin intermediul a 342 rețele partenere, iar utilizatorii de Cartela COSMOTE au la dispoziție servicii în 158 de țări, prin intermediul a 279 rețele partenere.

Serviciile GPRS sunt disponibile în 39 de țări, prin intermediul a 71 de rețele partenere.
În anul 2007, COSMOTE a lansat serviciul informativ gratuit „Bon Voyage", prin care toți clienții care utilizează serviciul de roaming, indiferent unde aceștia călătoresc, vor primi, la intrarea în țara vizitată, un mesaj text cu informații despre tarifele de roaming corespunzătoare rețelei în care se află.

În plus, toți clienții COSMOTE care utilizează serviciile de roaming în spațiul UE pot obține gratuit informații suplimentare despre tarifele de roaming, apelând numărul special +4076ROAMING.
Apelurile formate din afara teritoriului UE către numărul special +4076ROAMING vor fi taxate ca și un apel către România, în conformitate cu tarifele corespunzătoare zonei de roaming respective.