.

Cosmote Romania anunta ca in urma unei investitii substantiale de peste 220 milioane euro, compania a reusit sa-si extinda in timp record acoperirea retelei la aproape 92% din populatie si mai mult de 76% din teritoriu.

Astfel, in momentul de fata, Cosmote ofera servicii de telefonie mobila de calitate pentru aproape 20 de milioane de romani, dintre care 8,9 milioane beneficiaza de acoperire ca rezultat al dezvoltarii retelei din ultimile 12 luni.
 
Cosmote va continua sa investeasca in extinderea retelei GSM pentru a ajunge la peste 95% acoperire a populatiei si mai mult de 82% acoperire teritoriala la sfarsitul acestui an. Ca rezultat al dezvoltarii rapide a retelei, numarul consumatorilor romani care beneficiaza de acoperire Cosmote creste in medie cu 15,000 pe zi. Obiectivul strategic al companiei este de a  atinge 98% acoperire a populatiei 85% acoperire teritoriala, depasind astfel gradul de acoperire al celorlalti operatori.
 
'In conformitate cu politica Grupului Cosmote de a oferi servicii de telefonie mobile de cea mai inalta calitate, Cosmote Romania pune un accent deosebit pe optimizarea retelei sale. Compania realizeaza investitii semnificative pentru a imbunatati capacitatea retelei si a extinde acoperirea in intreaga tara, intentionand sa depaseasca gradul de acoperire al celorlalti operatori in cursul anului viitor', a declarat astazi Nikolaos Tsolas (foto), CEO Cosmote Romania, in cadrul unei conferinte de presa.
 
Pentru a oferi servicii de telefonie mobile de calitate in locurile unde romanii locuiesc, lucreaza si calatoresc, planurile de dezvoltare a retelei includ deasemenea acoperirea statiilor si tunelelor de metrou din Bucuresti la inceputul anului viitor.
 
Cosmote a lansat recent o campanie nationala de comunicare cu scopul de a informa publicul despre extinderea semnificativa a acoperirii retelei in intreaga tara.