.

BUCUREȘTI, România, 31 martie 2006 '“ Chairman-ul Intel Corporation, Craig Barrett, a încurajat România să se concentreze asupra tehnologiei informației și asupra educației ca mijloace de a-și amplifica participarea la noua Europă mărită, precum și la economia globală. 'România poate beneficia de pe urma economiei digitale, dezvoltându-și oamenii, ideile și mediul, inclusiv politica guvernamentală și accesul la tehnologie,' a declarat Barrett.

În fața a aproximativ 600 de lideri din domeniul guvernamental și comunitatea de business, Barrett și-a prezentat opiniile asupra modului în care tehnologia digitală influențează viața de zi cu zi a cetățenilor, de la operarea sistemelor guvernamentale până la managementul sistemelor de îngrijire a sănătății. Barrett a apreciat de asemenea dezvoltarea industriei de software din România. 

'Concentrarea României asupra tehnologiei și educației, precum și dezvoltarea unei forțe de muncă bine pregătite, continuă să determine progresul acestei țări în ceea ce privește participarea la economia globală,' a declarat Barrett.

În cadrul primei sale vizite în România, Barrett s-a întâlnit cu  oficiali români pentru a discuta oportunitățile țării de a construi o societate informațională. De asemenea, Intel a semnat împreună cu Zsolt Nagy, Ministrul Tehnologiei Informatiei un Memorandum de Înțelegere (MOU) care subliniază că părțile sunt de acord să colaboreze pentru a aduce tehnologia informației în zonele rurale și semi-urbane, precum și pentru a educa cetățenii cu privire la avantajele utilizării tehnologiei în general.

Barrett a ținut de asemenea un discurs în fața studenților de la Institutul Politehnic, discutând rolul jucat de sectorul public-privat în generarea de noi oportunități de afaceri și în impulsionarea inovației.

Ca dovadă a faptului că Intel este decis să ajute România să își clădească o forță de muncă bine instruită, Barrett a anunțat că în curând Institutul Politehnic va beneficia de un seminar pe tema inițiativei antreprenoriale în domeniul tehnologiei. Obiectivul seminarului este să îi instruiască pe profesori asupra modului în care se pot dezvolta oameni de afaceri cu abilități interdisciplinare și experiență tehnologică de înaltă calitate. Pentru a pune la punct programa acestui seminar, Intel a colaborat cu Lester Center for Entrepreneurship and Innovation (Centrul Lester pentru Inițiativă și Inovație) din cadrul Școlii de Business Haas a Universității Berkeley, California.