.

Astăzi, 13 octombrie 2006, în Ședința Extraordinară de Guvern, a fost aprobat proiectul de buget pentru anul 2007, urmând să fie transmis Parlamentului spre dezbatere și adoptare.

'2007 reprezintă anul cu cel mai mare buget alocat pentru investiții, și în mod special pentru cele de infrastructură. Programul 'Economia Bazată pe Cunoaștere', inițiat de Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației cu sprijinul Băncii Mondiale, destinat dezvoltării infrastructurii de comunicații din mediul rural și mic urban confirmă acest lucru, având în vedere faptul că în 2007 bugetul alocat pentru acest proiect se va ridica la suma de 26 milioane de dolari, dintre care 21 de milioane sunt contribuția Băncii Mondiale, iar 5 milioane, cea a Guvernului României', a declarat Ministrul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, Zsolt Nagy.

Creșterea bugetară în 2007 este una deosebit de semnificativă, MCTI având alocată pentru anul viitor suma de 87.830.000 RON, de trei ori mai mult decât în anul curent, când bugetul alocat a fost de 27.498.000 RON.

2007 va reprezenta de asemenea o etapă foarte importantă a programului 'Economia Bazată pe Cunoaștere', cel mai amplu coordonat de Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Infomației, în care, prin instalarea Rețelelor Electronice ale Comunităților Locale în aproximativ 200 de comune și mici orașe dezavantajate din punctul de vedere al accesului la informație, se va facilita accesul la cunoaștere în 10% din mediul rural.

Adițional instalării echipamentelor IT&C '“ computere, servere, scannere, camere web, imprimante și dispozitive de comunicații - proiectul va cuprinde următoarele componente: extinderea accesului la tehnologiile IT&C și îmbunătățirea cunoștințelor de utilizare a calculatorului, dezvoltarea resurselor umane ale comunităților locale, dezvoltarea și promovarea serviciilor de e-government, promovarea comerțului electronic și acordarea de asistență financiară și tehnică pentru adoptarea soluțiilor inovatoare în IMM-uri.

În anul 2007, bugetul alocat pentru investițiile în infrastructură reprezintă aproximativ 6,6% din produsul intern brut, ceea ce înseamnă mai mult decât dublu față de media anilor 2001-2004, când bugetul pentru infrastructură a reprezentat de 3% din PIB.