.

Lucrarea profesoarei Cristina Coman este alcătuită din două secțiuni: primele capitole se referă la definirea conceptelor și principiilor fundamentale ale relațiilor publice, la organizarea sistemului mass-media și la valorile pe care se întemeiază munca jurnaliștilor. Cea de a doua parte a lucrării este consacrată tehnicilor de lucru specifice comunicării cu presa, și anume alcătuirea fișierelor și a dosarelor de presă, organizarea conferințelor de presă, redactarea comunicatelor și a revistei presei etc.

În prima parte s-a pus accentul pe dimensiunea conceptuală, prezentându-se o perspectivă generală asupra relațiilor publice, subliniindu-se asemănările și diferențele dintre PR și publicitate, marketing, afaceri publice, strângere de fonduri etc.
În partea consacrată comunicării cu presa s-a pus accent pe dimensiunea practică, prezentându-se pentru fiecare tip de activitate notele individualizate, procedurile standard, clasificările uzuale, cu menționarea erorilor sau imperfecțiunilor care pot umbri activitatea unui birou de presă.