.

Orange a lansat recent la Cannes un portofoliu de soluții de date pan-europene pentru companii. Oferta se adresează clienților din Franța, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Elveția și asigură acces rapid la e-mail, calendare, intraneturi de companie și Internet prin rețelele GPRS ale Orange. Compania Orange deține în Franța 60% din piața soluțiilor integrate pentru companii. Peste 700 de companii franceze utilizează, deja, soluția Orange Mobile Internet for Business (MIB) prin circuite comutate, care este disponibilă acum și prin rețelele GPRS.
În Marea Britanie, clienți de marcă, cum este Banca Scoției, folosesc deja soluții Orange High Speed Data pe laptop-urile lor.
Trecerea la GPRS asigură, acum, conectare fără întreruperi, oricare ar fi locația și dispozitivul utilizatorului, cu o structură de tarifare similară în toate țările Europei în care este prezentă compania Orange.
Pachetele oferite (5Mb, 15Mb, 30Mb și 50Mb) sunt diferențiate după tipul de utilizare - ocazională (navigare WAP), regulată (prin PDA) și intensivă (de pe PC). Pentru dezvoltarea portofoliului său de soluții, Orange lucrează în tandem cu parteneri ca Equant, Toshiba, Palm, Microsoft, Lotus, Business Object, Hewlett-Packard Company, Compaq și Ericsson.
În Marea Britanie, Orange și Microsoft studiază și proiectează crearea soluției Orange Wirefree™ Server, ce oferă acces imediat prin PDA sau alt dispozitiv mobil la Microsoft Outlook. Clienții își pot accesa și sincroniza inbox-ul, outbox-ul, lista de sarcini, calendarul și lista de contacte direct la serverul central, fără a trebui să inițieze o conexiune dial-up prin intermediul unui laptop.
Orange UK testează la ora actuală noul asistent digital mobil HP Jornada 928 de la Hewlett-Packard. Dispozitivul se adresează profesioniștilor din afaceri, cu necesități de calitate vocală și management de date la standarde înalte. Orange France și Toshiba au lansat Toshiba PDA '“ care folosește Pocket PC 2002 pe rețeaua Orange GPRS și permite utilizatorilor acces securizat la e-mail, agendă și alte aplicații de birou. Concomitent, Orange France susține și un parteneriat profitabil cu Palm.
'Acesta este începutul unei noi ere pentru Orange. Prin introducerea noului portofoliu de soluții de date pan-europene, nu numai că ne extindem marca pe noi segmente de piață, dar oferim și un serviciu fără concurență în materie de calitate și inovație clienților noștri din lumea afacerilor', a declarat Jean-François Pontal, CEO la Orange.
Orange (www.orange. com) este al doilea operator mobil european, cu operațiuni în 20 de țări numai în Europa. Compania intenționează să își construiască o prezență solidă pe piețele sale, acoperind 1,5 miliarde de oameni, până în 2005. La sfârșitul lui 2001, Orange avea peste 12,4 milioane de clienți în Marea Britanie, 17,8 milioane în Franța și cca. 39,3 milioane pe restul globului.