.

Swiss Re a implementat soluția BearingPoint de raportare pentru Solvency II -ABACUS/ Solvency II. Acest pachet software face posibilă toată raportarea în concordanță cu noile directive europene Solvency II. "Solvency II cere o raportare cuprinzătoare. Perioadele de timp necesare pregătirii pentru raportările trimestriale și cele anuale reprezintă o provocare. Astfel, suntem încântați că soluția pe care am implementat-o este operațională de la finalul anului 2013. Acest lucru înseamnă că suntem pregătiți din timp pentru măsurile interimare și pentru adoptarea în întregime a directivei. Experiența pe care am acumulat-o este valoroasă și pentru noi și pentru clienții noștri. Pentru Swiss Re, alegerea unei soluții deja consacrate a BearingPoint, a redus riscurile noastre operaționale și costurile totale de raportare", precizează Lutz Wilhelmy, Director și Manager de program Solvency II la Swiss Re.

Subsidiarele reasiguratorului elvețian din Uniunea Europeană sunt deja pregătite pentru noul regim de raportare, care va intra în vigoare din 1 ianuarie 2016; în acest sens Swiss Re este condiderat a fi un predecesor pentru raportarea de conformitate. ABACUS/Solvency II va fi folosit în toate unitățile de business Swiss Re, care trebuie să raporteze în concordanță cu reglementările Solvency II.

ABACUS/Solvency II sprijină Swiss Re în colectarea, validarea și procesarea datelor în contextul reglementărilor de raportare ale Solvency II. Ca o soluție standardizată, oferă un flux al proceselor aliniat la cerințele specifice ale Solvency II. Pentru asiguratori, acesta ajută la reducerea costurilor cu dezvoltarea și implementarea de software, precum și cu riscurile asociate. Patrick Maeder, Partener și leader al segmentului de asigurări la BearingPoint, a adaugat: "Împreună cu Swiss Re, am atins un punct important în implementarea Solvency II. Acesta reprezintă acum un produs de ultimă ora în raportare."

În prim-plan în ceea ce privește expertiza în reglementare

Soluția este bazată pe platforma ABACUS a BearingPoint, care este folosită de multe companii în Europa pentru a-și putea îndeplini cerințele de raportare pentru Basel III, EMIR și alte directive. BearingPoint lucrează împreună cu asiguratori și reglementatori ca parte a unei continue dezvoltări a soluției sale ABACUS, ajutând-o astfel să fie în fruntea tehnologiei și expertizei sistemelor de raportare.

Soluția BearingPoint de raportare în Europa oferă o varietate de beneficii adiționale pentru companiile de asigurări: consolidări flexibile a datelor din medii IT complexe, capabilități de raportare conform reglementărilor și raportare de management, functionalități multi-linguale și de workflow, mecanisme sofisticate pentru automatizarea rapoartelor activitățtilor individuale, precum și integrarea cu operațiunile IT. În cadrul rețelei europene de consultanță pentru Solvency II, clienții primesc sprijin local în funcție de nevoile lor în timpul implementării soluției.

În plus, nevoile de adaptare datorate schimbărilor de reglementare sunt implementate în ABACUS la nivel central. Astfel asiguratorii pot evita să-și ajusteze continuu sistemele și să le testeze. Această caracteristică nu este de interes doar pentru jucători globali, așa cum este Swiss Re, ci și pentru companii de asigurări mici și mijlocii din Europa, care ar suporta altfel costurile și riscurile prin soluții proprii de raportare.

Despre BearingPoint

Consultanții BearingPoint înțeleg că lumea afacerilor se schimbă constant, iar complexitățile rezultate cer soluții inteligente și adaptabile. Clienții noștri, indiferent dacă fac parte din domeniul comercial, financiar sau guvernamental, experimentează rezultate reale atunci când lucrează cu noi. Combinăm aptitudinile industriale, operaționale și tehnologice, cu active proprii și alte active, pentru a croi soluții pentru provocările cu care se confruntă fiecare client în parte. Această abordare adaptabilă este inima culturii noastre și a condus la relații de lungă durată cu multe dintre companiile si organizațiile de top din lume. Cei 3350 de oameni ai noștri, împreună cu rețeaua noastră globală de consultanță, deservesc clienți în peste 70 de țări și se angajează alături de aceștia pentru obținerea rezultatelor măsurabile și a succesului de lungă durată.

www.bearingpoint.com

Despre Swiss Re

Grupul Swiss Re este furnizorul en gros lider de reasigurare, asigurare și alte forme de asigurare bazate pe transferul riscului. Lucrând direct și prin brokeri, baza sa globală de clienți este alcatuită din companii de asigurare, corporații mijlocii și mari și clienți din sectorul public. De la produse standard la cele personalizate pentru orice linii de business, Swiss Re își determină forța capitalului, expertiza și puterea inovației pentru a putea face față posibilelor riscuri de care depind companiile și progresul în societate. Fondată în Zurich, Elveția, în 1863, Swiss Re își deserveste clienții printr-o rețea de 60 de birouri la nivel global și este cotată "AA-" de către Standard & Poor's, "A1" de către Moody's și "A+" de către A.M. Best. Acțiunile înregistrate în holdingul grupului Swiss Re, Swiss Re Ltd, sunt listate la SIX Swiss Exchange și tranzacționate sub simbolul SREN.

www.swissre.com