.

Potrivit companiilor de cercetare, 80% dintre angajați consumă în medie 30 de minute pe zi căutând informații, în timp ce 60% consumă o oră sau mai mult recreând documente care există deja. Prin folosirea unei soluții informatizate a documentelor, gradul de îmbunătățire a activității crește cu cel puțin 50%, iar aprobarea documentelor se reduce de la săptămâni la ore. Soluția SIVADOC de gestionare a documentelor și a fluxurilor de lucru eficientizează cheltuielile instituțiilor publice prin schimbarea modului tradițional de lucru cu unul modern, eficient, transparent și cu mult mai ieftin. De altfel, companiile private, pentru care eficiența este o condiție esențială a competitivității, au înțeles rapid importanța gestionării informatizate a documentelor și a fluxurilor de lucru și au adoptat-o. Aceasta decizie poate aduce beneficii consistente și instituțiilor statului, mai ales atunci când trebuie să își diminueze drastic cheltuielile.

"Soluția de Document Management SIVADOC de la SIVECO Romania asigură reducerea cu cel puțin 30% a consumului de hârtie ca urmare a circulației și stocării în format electronic a documentelor între departamente. Documentele nu se mai pierd pentru că sunt stocate electronic, termenele de soluționare sau de transmitere a acestora sunt respectate, redundanța datelor este evitată, managementul devenind mai eficient. Nu în ultimul rând, informatizarea înseamnă ordine, reducerea risipei, un mod de lucru eficient, precum și transparență și promptitudine în relația cu cetățenii. Economiile care se fac prin utilizarea sistemului aduc instituțiilor publice o reducere semnificativă a cheltuielilor, acoperind investițiile cu prisosință și foarte rapid", precizează Ionuț Arsene, manager de proiect SIVADOC în cadrul SIVECO România

Organizațiile private care au implementat soluția SIVADOC au înregistrat o reducere cu 15% a costurilor cu documentele și cu 45% a timpului alocat managementului pentru controlul și aprobarea hârtiilor. În plus, companiile care utilizează această soluție contribuie la un consum responsabil al resurselor, dovedind că sunt interesate de protecția mediului. Soluția SIVADOC face parte din pachetul informatic SIVECO Applications 2011, lansat de SIVECO Romania în 2009.