.

CXP anunță fuziunea cu Pierre Audoin Consultants (PAC), liderul pieței de market research și consultanță strategică pentru industria de software și servicii informatice din Europa. "După 15 ani de activitate susținută în România și Europa de Est, echipa PAC va beneficia de integrarea într-un grup European cu influență crescută la nivelul deciziilor de achiziție a soluțiilor de business și a serviciilor informatice, putând oferi și în această zonă a Europei suportul atât de necesar organizațiilor IT din Top 200 companii din fiecare țară din CEE. Astfel, PAC va deveni și un partener și un furnizor al CIOs și CXO în general, nu doar al companiilor de software și servicii informatice din România și din regiune", precizează Eugen Schwab (foto), Managing Director pentru România și Europa de Est. Capitalizând cei 40 ani de experiență și având peste 140 angajați în opt țări (cu 17 birouri la nivel global), noul Grup devine liderul european în cercetare de piață și consultanță strategică în domeniul serviciilor informatice și al aplicațiilor software.

Daca anul 2011 a reprezentat pentru CXP momentul fuziunii cu compania germana BARC (Business Application Research Center), specializata in analiza solutiilor IT de business, business intelligence, big data si content management, mijlocul anului 2014 marcheaza prin fuziunea cu Pierre Audoin Consultants (PAC) momentul crearii unui nou grup cu influenta si competente crescute atat pe zona companiilor de software si servicii informatice, cat si de partea utilizatorilor, cu accent pe companii mari si medii.

Noul Grup are ca obiectiv imediat cresterea notorietatii si pozitiei strategice in relatia cu departamentele IT si principalele linii de business ale companiilor ce utilizeaza intensiv IT si care au nevoie de consultanta in vederea alegerii tehnologiilor si solutiilor cele mai potrivite pentru nevoile de business.

Noul Grup ajuta in fiecare an peste 1,500 de organizatii prin analizele de piata si produs (benchmarking studies, supplier analysis, market trends research) si servicii de consultanta (audit de sisteme IT, suport in project management, selectare de furnizori) in zone ca ERP, CRM, BI, HR, content management, IT management, etc.

In acelasi timp, noul Grup isi va consolida rolul de consultant strategic si operational pentru industria de software si servicii informatice, mai mult de 300 de furnizori din domeniu folosind deja in fiecare an serviciile de cercetare de piata, analiza strategica, support in marketing, comunicare si vanzari, precum si in fuziuni si achizitii, sau noi parteneriate.

Noul Grup va pastra cele trei nume de referinta - CXP, BARC si PAC - si managementul celor trei companii care, impreuna, vor asigura dezvoltarea noii entitati in toate teritoriile acoperite in prezent.