.

UPC România a lansat pe 20 mai  în oferta sa digitală un nou canal de televiziune, cu tematică educațională -  "DA VINCI LEARNING". Noul canal dă șansa spectatorilor săi să cerceteze fascinantul univers al cunoașterii și științei, prin intermediul unor producții TV de cea mai bună calitate.

Pornind de la premisa cã omul cât traiește, învață, programele DA VINCI LEARNING dezvăluie nenumărate aspecte ale lumii științei. Viziunea noului canal este aceea de a informa, a binedispune și a inspira.  DA VINCI LEARNING face din educație o eternă aventură, plină de emoții și bucurii, în care telespectatorul este încurajat să gândească, nu doar să privească.

"Încă din momentul lansării noastre pe piața din România, ne-am propus să venim în întampinarea nevoilor clienților noștri prin oferte cat mai variate, cu un conținut dedicat fiecărei categorii de vârstă. DA VINCI LEARNING este un canal educativ creat pentru întreaga familie. Programele sale îi ajută pe cei mici să descopere lumea, iar pe cei mari, să își aprofundeze cunoștintele despre lume. Noul canal este transmis doar prin televiziunea digitală, putând fi urmărit astfel la o calitate superioară a imaginii și a sunetului", declară Silvia Tomaschek, Video Product Manager, UPC România.         

Grila de programe include trei secțiuni, dedicate pe rând copiilor, familiei și adulților. Cu ajutorul serialelor animate, cei mici descoperă știința, natura și animalele. Mai mult decât atât, ei deprind primele noțiuni de matematică, fizică și istorie a omenirii, într-un mediu sigur, non-violent.

Printre programele dedicate lor se numără „A fost odată" și „Știința pentru toți". Programele difuzate în timpul zilei se adresează întregii familii, oferindu-le posibilitatea de a învăța împreună. Documentarele și prezentarea diverselor personalități contribuie la dezvoltarea inteligenței, iar ideile de experimente nemaipomenite cultivă imaginația.

Adulții se bucură și ei de emisiuni dedicate, care tratează subiecte precum lumea nano, momente revoluționare ale științei și istoriei umanității sau biografii celebre, în cadrul unor emisiuni precum „Universul documentarelor" sau „Academia Nocturnă".

„Ne-am propus să readucem în atenția oamenilor  televiziunea educațională, pentru că e, într-adevăr, o plăcere să cunoști. Leonardo Da Vinci și-a dedicat întreaga viață explorării Pământului și Universului, iar noi am adoptat această filosofie. Credem că fiecare își dorește să înțeleagă cum funcționează exact lucrurile, să descopere și să se educe. Ne adresăm întregii familii, de la cei mici la cei mari, astfel că ne programam atent emisiunile în funcție de nevoile fiecăruia. De exemplu, cei mici pot învăța despre matematică, despre biologie, despre fizică și despre multe alte subiecte, într-un mod foarte distractiv și inteligent. Datorită subiectelor incitante prezentate într-o manieră distractivă, dar pe înțelesul tuturor, părinții își pot lăsa liniștiți copiii în grija canalului DA VINCI LEARNING", declară Ferdinand Habsburg, Managing Director DA VINCI LEARNING.

„Mă bucură foarte mult inițiativa celor de la UPC de a se adresa și oamenilor care văd în televiziune nu doar o modalitate de relaxare, ci și un instrument de educare extrem de eficient. Sunt încântat, de asemenea, de faptul că DA VINCI LEARNING celebrează 2009, Anul Internațional al Astronomiei, printr-un documentar biografic de excepție despre Galileo Galilei, ale cărui experimente au pus bazele fizicii moderne, observațiile sale dezvăluind noi adevăruri despre Univers. Documentarul oferit de DA VINCI LEARNING, „Lupta lui Galileo pentru ceruri" explică munca și descoperirile geniului italian prezentând în aceeași măsură personalitatea și frământările sale, cauzate de ciocnirile repetate între religie și știința, cunoscut fiind că Galilei era un om credincios", declară Dumitru Dorin Prunariu, Președintele Directoratului Agenției Spațiale Române.

Premiera documentarului „Lupta lui Galileo pentru ceruri", biografia în două părti a lui Galileo Galilei, va fi difuzată de DA VINCI LEARNING pe 24 și respectiv 31 mai, începând cu ora 22:00.

Informații suplimentare despre DA VINCI LEARNING
Da Vinci Media GmbH este o companie independentă și nu este parte a unui concern media mai mare. DVL produce și achiziționează programe, ghidându-se numai după criteriul calității conținutului.
Compania a fost fondată de Ferdinand Habsburg în 2007. Canalul DA VINCI LEARNING este on air din septembrie 2007 în: Polonia, România, Ungaria, Turcia și Bulgaria si va fi lansat în a doua jumătate a anului 2009 în Rusia, Ucraina,  Republica Cehă și Slovacia.
DVL este susținut la Berlin de redactori specializați în limbile în care emite și are studiouri locale în toate țările în care este prezent. Traducerile programelor DVL definesc noi standarde de limbă și de calitate.

Informații suplimentare despre UPC 
UPC România. UPC România este una dintre cele mai mari companii de comunicații prin cablu din țara noastră. Rețelele UPC România deservesc, în acest moment, aproximativ 1.250.000 de clienți în 200 orașe. Potrivit viziunii companiei, această lume fascinantă în care trăim, dar deseori complexă, trebuie să fie accesibilă tuturor. Cei 15.000 de angajați UPC din Europa dau viață viziunii companiei prin simplitatea și căldura umană care se regăsesc în fiecare din acțiunile lor. UPC România  este afiliată la Liberty Global, Inc. (www.upc.ro)