.

Dan Nica, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale a avut în cursul săptămânii trecute întâlniri cu reprezentanții companiilor ofertante și cu ANCOM, organizatorul licitației de spectru, pentru a se asigura că licitația este pregătită pentru a se desfășura în condiții de totală transparență, conform regulilor europene și în condiții nediscriminatorii.

„Am fost foarte bucuros să constat că toți cei cinci ofertanți au spus că sunt extrem de mulțumiți, că licitația se desfășoară în condiții de transparență, nediscriminare și că singurul criteriu ca să îți adjudeci ceva este acela de a da cei mai mulți bani, cum e și normal. Nu există alte criterii, care ar fi putut cu certitudine să fie interpretate" a declarat ministrul Nica în cadrul unei eveniment IT&C care a avut loc ieri, 11 septembrie 2012. Ministrul a mai adăugat că „atâta vreme cât există mai multe runde - și vă aduc aminte că fiecare rundă înseamnă creșterea prețului - atunci licitația de spectru poate fi considerată un succes"

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunțat ieri că se vor desfășura runde suplimentare în cadrul licitației. Prima rundă suplimentară din cele maxim două posibile va fi organizată vineri, 14 septembrie 2012.

În urma rundelor suplimentare vor fi determinate ofertele câștigătoare pentru blocurile rămase neadjudecate după rundele primare, ofertanții câștigători, precum și prețurile de bază pe care trebuie să le plătească aceștia. Licitația se va încheia cu runda de alocare în care operatorii pot licita pentru locul dorit în bandă.

Operatorii care participă la licitație sunt 2K Telecom, Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, Orange România, RCS & RDS și Vodafone Romania.