.

Compania Dasimpex, membra a Dasimpex Grup, a anunțat pe 21 iunie ca a devenit distribuitoare pentru Romania a produselor Jabra, cu precadere a hands free-urilor Bluetooth.

Jabra este bradul-lider al grupului GN Mobile - Danemarca sub care GN produce dispozitive de comunicare inovative de tip hands free pentru utilizatorii de telefonie mobila.  Produsele Jabra reflecta valorile brandului : inovatie, design si libertate.

Bluetooth desemneaza tehnologia care uneste diferite tipuri de echipamente care comunica unul cu celalalt fara ajutorul firelor. In telefonia mobila, tehnologia fara fir, Bluetooth conecteaza headset-urile(dispozitivele de ascultare si transmitere voce) de telefon, oferind utilizatorului o mare libertate de miscare.

Aceasta marca este recunoscuta peste tot in lume pentru avantajele oferite utilizatorilor: emite de 800 de ori mai putine radiatii decat un telefon mobil, este compatibila cu o gama foarte larga de telefoane mobile, are o autonomie de 7 ore de convorbiri.

Principalul avantaj al produselor Bluetooth, libertatea de a comunica oricand, oricum si in orice situatie.

Produsele Bluetooth-Jabra si-au castigat pozitia de lider de piata in America de Nord, Europa si se afla in plina ascensiune in Asia.

Compania Dasimpex, membra a Dasimpex Grup, observand evolutia pe plan mondial a produselor Jabra, a inteles oportunitatea unei posibile colaborari si ca urmare  a adus pe piata romaneasca aceste dispozitive de comunicare inovatoare, de tip hands free. De asemenea a surprins tendintele de transfer a interesului consumatorului de la functia de baza a telefonului mobil (transmitarea de voce) catre functia de exponent al unui anume stil de viata.

Jabra reprezinta concomitent un accesoriu indispensabil si extrem de util unei persoane energice si preocupate de imaginea sa (BT 330) iar in forma sa cea mai avansata, poate transforma chiar telefonul mobil intr-un accesoriu (BT 800).

Dasimpex va intra pe piata romaneasca intr-o prima faza cu trei dintre produsele Bluetooth: Jabra BT 800, Jabra BT 330 si Jabra BT 250v. Aceste produse vor avea preturi cuprinse intre 2.000.000-5.000.000 lei si vor fi distribuite in reteaua Dasimpex din saptamana 20-27 iunie 2005: Bucuresti, Pitesti, Braila, Galati, Tulcea, Piatra Neamt, Suceava,Vatra Dornei, Botosani, Ramnicu Valcea, Sibiu, Craiova, Bistrita, Sebes, Iasi, Bacau, Vaslui, Roman, Curtea de Arges si, nu in ultimul rand, prin intermediul magazinului on-line shop.dasimpex.ro.

Compania Dasimpex, prin Directorul sau general, Sorin Stoica este convinsa ca aceasta tehnologie va fi foarte bine primita de consumatorii romani.