.

IPIX România, în parteneriat cu Asociația Patronală Mamaia, lansează pe 3 iunie proiectul www.mamaia360.ro, o premieră mondială în promovarea unei destinații turistice pe Internet cu ajutorul tehnologiei IPIX de vizualizare interactivă la 360x360 de grade.

Evenimentul (din sala de conferințe a Hotelului del Mar**** din stațiunea Mamaia) poate fi urmărit live pe Internet la adresa www.mamaia360.ro/live. Proiectul www.mamaia360.ro reprezintă investiția exclusiv privată a companiei IPIX România.

• Valoarea investiției: 450.000 euro

• Durata investiției: trei ani (2007-2010)

• Numărul imaginilor capturate în stațiunea Mamaia: 27.154

• Hoteluri din stațiune cuprinse în proiect: 30

• Numărul echipelor de lucru: șase (captură imagine, procesare imagine, dezvoltare website, programare, marketing online, reality-show), totalizând 25 de specialiști în IT, comunicare și marketing online, coordonați de Gabriel Turicianu, managing director al IPIX România.

Avantajele pe care le aduce website-ul www.mamaia360.ro utilizatorilor (potențiali turiști) constau în:

• Transparența ofertei stațiunii (turul virtual IPIX permite vizualizarea completă a condițiilor și serviciilor oferite de hoteluri, restaurante, cluburi, parcuri de distracții)

• Posibilitatea rezervării online, direct in sistemul de rezervari al hotelurilor din Mamaia.

• Evaluarea combinației inedite vacanță-distracție în cea mai populară stațiune a litoralului românesc.

Vacanțe gratis la Mamaia și reality–show pe Internet

Proiectul www.mamaia360.ro include, de asemenea, concursul „Vacanțe gratis la Mamaia", care se va desfășura în perioada 07 iunie – 01 septembrie 2010. Astfel, 100 de persoane vor petrece o vacanță de 7 zile în stațiunea Mamaia în acest sezon estival. Săptămânal, vor fi oferite 5 vacanțe gratuite pentru câte 2 persoane, prin tragere la sorți care va fi de asemenea transmisă live pe Internet.

Noutatea remarcabilă, din punct de vedere al divertismentului, pe care o aduce proiectul www.mamaia360.ro este următoarea:

• Cei 100 de câștigători ai concursului vor deveni protagoniștii primului reality-show realizat în stațiunea Mamaia. Transmisia va fi exclusiv pe Internet, va putea fi urmărită pe www.mamaia360.ro/live, începând cu data de 21 iunie, și va prezenta aspecte din fiecare zi de vacanță câștigată cu www.mamaia360.ro.

Tehnologia IPIX – un produs marca NASA

Tehnologia IPIX a fost creată, inițial, in laboratoarele NASA, pentru proiecte militare. IPIX a intrat apoi in domeniul civil, revoluționând modul în care vedem de la distanță, cu ajutorul internetului, hoteluri, destinații turistice, proprietăți imobiliare ș.a. În fiecare zi, pe internet, sunt afișate peste 8,5 milioane imagini IPIX.

IPIX Romania este reprezentanța IPIX Corporation la București, oferind soluții de marketing online pentru hoteluri și proprietăți imobiliare.