.

18.12.2006
Intel Core 2 Duo Grand Prix pe circuitul Media Galaxy
Intel Corporation și Media Galaxy au plăcerea de a vă invita să vă alăturați echipei fanilor Formulei 1 în cadrul unei petreceri dedicate presei ce va avea loc
la data de 18 decembrie, începând cu ora 18.00 în magazinul Media Galaxy din Unirea Shopping Center, parter și subsol, lângă parcarea etajată. Participanții vor avea ocazia de a încerca live simulatorul de Formula 1 și de a câștiga ca premiu cel mai bun procesor din lume, Intel® Core™ 2 Duo.

16-17.12.2006
O noua intalnire a Conventiei Organizatiilor de Media
Conventia Organizatiilor de Media se intruneste in perioada 16 '“ 17 decembrie 2006 la Bucuresti intr-o reuniune cu tema 'Cat de corupta este presa romana: cine o corupe si cine o apara?'. Evenimentul va avea loc la Sala de Conferinte a Hotelului Residence, Str. Clucerului nr. 19 (in spatele Pietei 1 Mai), cu incepere de la ora 09.30. Intalnirea va fi dedicata dezbaterii unui subiect sensibil al breslei jurnalistice, coruptia in presa. In acest sens va fi lansat si dezbatut raportul 'Tendinte in Mass-Media (1)/ Studiu de caz: 'Presa si Securitatea' (realizat in programul 'Media ca serviciu public', finantat de USAID prin World Learning For International Development in cadrul 'Programului de consolidare a societatii civile din Romania'). Vor fi prezentate studii de caz si se vor analiza mecanismele de 'auto-aparare' ale comunitatii. La dezbatere vor participa reprezentanti ai organizatiilor membre COM si altor asociatii de jurnalisti, invitati din partea Clubului Roman de Presa, analisti ai fenomenului media, ziaristi si formatori de opinie. O sesiune distincta va fi dedicata problemelor interne de functionare a COM si stabilirii strategiei COM pe anul 2007. Reuniunea COM este organizata de Centrul pentru Jurnalism Independent, Agentia de Monitorizare a Presei si Fundatia Konrad Adenauer. Evenimentul se desfasoara cu sprijinul Open Society Institute si al USAID prin World Learning For International Development.

14.12.2006
Conferinta de presa IBM - IGPR
IBM Romania si Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) va invita cu deosebita placere sa participati la conferinta de presa ce va avea drept scop semnarea Memorandumului de Intelegere pentru un parteneriat strategic intre IGPR si compania IBM. Avand in vedere stadiul actual si de perspectiva al dezvoltarii Tehnologiilor Informatice si de Comunicatii in IGPR si dorind sa intareasca cooperarea reciproca, compania IBM si IGPR si-au exprimat intentia de a lucra impreuna pentru atingerea urmatoarelor obiective:
- crearea unei relatii strategice de asistenta a IGPR in indeplinirea responsabilitatilor legate de protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale individului, proprietatea publica si privata, prevenirea si identificarea cazurilor penale si respectarea ordinii si sigurantei publice;
- dezvoltarea competentelor astfel incat sa permita evaluarea tehnologiilor IBM in scopul utilizarii lor de catre IGPR, cu respectarea principiului neutralitatii tehnologiei precum si a alegerii utilizatorilor.
Memorandumul de Intelegere pentru un parteneriat strategic intre IGPR si compania IBM va fi semnat de domnul Dan-Valentin Fatuloiu, Inspector General al Politiei Romane si domnul Mihai Tudor, Director General al IBM Romania.
Pentru mai multe informatii, fiti alaturi de noi la conferinta de presa ce va avea loc joi, 14 decembrie, 2006, intre orele 09.00 - 10:00, la JW Marriott Grand Hotel, Ballroom D. Conferinta de presa va fi urmata de cocktail.

12.12.2006
IGCTI '“ LIVE!
Inspectoratul General pentru Comunicații și Tehnologia Informației (IGCTI) vă invită marți, 12 decembrie, începând cu orele 10.30 la București, Iași, Cluj și Timișoara! Acest lucru va fi posibil prin intermediul unui sistem de videoconferință, care vă va da posibilitatea să cunoașteți activitatea IGCTI din teritoriu, iar celor din țară să vorbiți direct cu președintele instituției.
Cu această ocazie veți afla despre reușitele din 2006 și despre cum ne găsește aderarea la Uniunea Europeană.
La București, conferința va fi sustinută de președintele Cătălin Marinescu. La Iași de directorul executiv comunicații Bogdan Iana și de șeful direcției locale Dan Grigore, la Cluj-Napoca de către vicepreședintele Gabriel Mocanu alături de șeful direcției Horia Ciocârlie și la Timișoara de către directorul executiv IT Eduard Lovin împreună cu șeful direcției locale Ioan Olariu.
Videoconferința de presa are loc la sediul IGCTI din str. Lucian Blaga nr. 4, bl. M110  sectorul 2.

11.12.2006
Conferinta de presa - lansarea Microsoft Windows Vista/Office 2007/Exchange 2007
Stimati parteneri,
Luna decembrie este luna evenimentelor la Microsoft Romania. Anul acesta insa are mai multe semnificatii: zece ani de activitate in Romania, lansarea platformei Windows Vista/Office 2007/Exchange 2007 pentru business si apropierea sarbatorilor de iarna dinaintea aderarii la Uniunea Europeana. Toate acestea ne ofera prilejul sa va adresam invitatia de a ne intalni si a petrece citeva ore impreuna. Va invitam luni, 11 decembrie, de la ora 12,  la noi acasa (Microsoft Romania Bd Lascar Catargiu 47-51, etaj 6, Microsoft Romania Presentation Room). Iata si programul acestei intalniri:

12:00 -12:30   Sosirea invitatilor
12:30: 12:45   Ready for a new day, starting a new decade - Ovidiu
Artopolescu, General Manager, Microsoft Romania
12:45 -13:45   Microsoft Windows Vista, 2007 Microsoft Office System and
Microsoft Exchange Server 2007: A Comprehensive Business Platform - Tudor
Galos, Desktop Product Marketing Manager
13:45 - 15:30 Lunch and show room visit

07.12.2006
SolePAD Ploiesti - comunicatii, solutii si finantari
Joi, 7 decembrie, va asteptam la Sala de Conferinte a cladirii Romtelecom din Ploiesti, la cea de-a opta editie din acest an a conferintei de afaceri SolePAD, dedicata eficientizarii managementului întreprinderii cu ajutorul tehnologiei informatiei. Gestiunea întreprinderii, managementul documentelor, solutii de comunicatii la costuri reduse, posibilitati de creditare si mai ales de obtinere de fonduri europene nerambursabile - acestea si alte informatii utile oricarui antreprenor dinamic, de succes, le veti afla la SolePAD Ploiesti. Pentru informatii legate de program, accesati http://www.solepad.ro.

07.12.2006
IDC's ICT in the Utilities & Energy Sectors Roadshow 2006
Conferinta IDC ICT in the Utilities & Energy Sectors  Roadshow va avea loc pe 7 decembrie 2006 la Bucuresti, JW Marriott, salile de conferinta ABC. Oprindu-se in 3 orase din regiune (Bucuresti, Budapesta si Praga), roadshow-ul din care face parte acest eveniment va oferi participantilor o privire de ansamblu asupra solutiilor IT&C dedicate utilitatilor si sectorului energetic.
Tehnologia informatiei si comunicatiile sunt acum esentiale pentru managementul multiplelor probleme cu care se confrunta furnizorii de utilitati din Europa Centrala si de Est: managementul distributiei de utilitati, planificarea capacitatii, upgradarea infrastructurii, privatizarea si liberalizarea, legislatia in continua schimbare, monitorizarea, securitatea IT, confidentialitatea si recuperarea datelor in caz de dezastru, relatiile cu clientii si facturarea.
In 2005, in cele trei tari in care vor fi organizate conferintele din cadrul roadshow-ului, in sectorul utilitatilor si cel energetic s-au realizat investitii de peste $471 milioane in IT si hardware si servicii de comunicatii. Se asteapta o crestere a acestei cifre la aproape $497 milioane in 2006 si la $607 milioane pana la sfarsitul anului 2010.
'Sinergii importante vor rezulta din convergenta retelelor de telecomunicatii cu cele de energie electrica si infrastructura, ce sunt conduse de introducerea in plina dezvoltare a tehnologiilor digitale de informatii si telecomunicatii (IT&C). Aceasta convergenta poate deveni o forta majora pentru imbunatatirea eficientei companiilor de utilitati si poate chiar reprezenta o sursa majora de servicii si venituri aditionale. Viitorul Europei depinde de cat de bine ne administram resursele energetice. Reteaua de furnizare a energiei electrice trebuie sa profite de ultimele tehnologii pentru a-si asigura succesul si pentru a se putea adapta cu usurinta ritmului de dezvoltare. Tehnologiile IT&C vor aduce noi oportunitati la fiecare nivel al retelei, incepand cu insasi reteaua de furnizare a energiei electrice si ajungand pana la consumatorii conectati la retea. Tehnologiile IT&C vor fi folosite pe scara larga pentru a permite automatizarea retelei, furnizarea de servicii on-line, managementul retelei si al relatiilor cu clientii. Instrumentele IT&C vor asigura siguranta infrastructurii, contribuind la protejarea vietilor cetatenilor. Retelele de energie vor fi astfel imbunatatite pentru a putea fi folosite in furnizarea de servicii de telecomunicatii  'triple-play' catre clientii din zone rezidentiale, prin intermediul powerline communications technology (PLC). PLC permite convergenta infrastructurilor de telecomunicatii si de distributie a energiei electrice, folosind un singur mediu (cablul electric) pentru a transporta energie, acces pe banda larga la telecomunicatii, servicii TV si  in-home networking. In plus, PLC este ideal pentru satisfacerea cererii unei 'retele inteligente', oferind companiilor din sectorul utilitar, instrumentele necesare pentru un management inbunatatit al gradului de incarcare al retelei, imbunatirea citirii contoarelor, monitorizarea erorilor si control la distanta' - Paulo de Sousa, Head of Sector, Mobile & Wireless, Directorate-General Information Society, European Commission, invitat special la conferinta de la Bucuresti.
Roadshow-ul IDC dedicat sectorului utilitatilor si energiei reuneste experti din industrie, leaderi in domeniu si directori ai asociatiilor de profil, care vor aborda problemele cu care se confrunta managerii IT din aceste sectoare.
Conferinta de la Bucuresti va intalni reprezentantii de la nivel decizional ai companiilor din domeniul utilitatilor si din sectorul energetic: CIO, CEO, CTO, COO, Managerii IT, Directorii IT, Directorii Financiari, Managerii de Achizitie.
Participand la evenimentul IDC de la Bucuresti veti avea ocazia sa intalniti o serie de parteneri regionali si locali (Vodafone Romania, APC, IBM, Siveco Romania, SPL World Group, Eurocom, Star Storage).
Roadshow-ul IDC dedicat sectorului utilitatilor si energiei ofera participantilor informatii relevante despre modul in care trebuie sa fie utilizate tehnologiile IT moderne in vederea diminuarii costurilor, optimizarii activelor fixe, cresterea performantei serviciilor si adaptarea lor la noul mediu competitiv.

05.12.2006
Eveniment Alcatel-Lucent
Compania Alcatel-Lucent are placerea sa va invite marti, 5 decembrie, la o intalnire cu ocazia careia veti putea discuta cu dl. Dan Bedros, Presedinte Alcatel-Lucent pentru Europa de Sud-Est, despre schimbarile organizationale pe care le presupune incheierea fuziunii pentru activitatea noii companii in zona de Sud-Est a Europei.Evenimentul se va desfasura incepand cu ora 11.30, la Restaurantul Mazagran (Str. Biserica Amzei nr. 30).

05.12.2006
Inaugurare laborator de cercetare Infineon Romania - Universitatea Politehnica
Ne face placere sa va invitam la inaugurarea Laboratorului de Cercetare in Microelectronica pentru studenti, sponsorizat de companie in cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei.
Evenimentul va avea loc marti, 5 decembrie 2006, ora 12.00, in Aula Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei. Cu aceasta ocazie veti putea afla informatii despre investiile Infineon Romania in cercetarea romaneasca, veti putea vizita laboratorul de cercetare si veti asista la demonstratii de verificare de chip-uri.
La eveniment vor participa reprezentantii Infineon Technologies Romania si Austria - Domnul Thomas Simonis, Managing Director Infineon Romania si Reinhard Petschacher Vicepresedintele grupului Infineon Technologies, a Domnului Varujan Pambuccian, Președintele Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor si reprezentantii Universitatii Politehnica Bucuresti: Rector Prof. Ecaterina Andronescu, Decan Prof. Teodor Petrescu, Prodecan Prof. Corneliu Burileanu.

Program:
- 11:45 Primirea invitaților
- 12:00 Discurs de bun venit și prezentarea investiției în Laboratorul de Cercetare pentru studenți
· Dipl. Ing. Thomas Simonis, Managing Director Infineon Technologies România
· Prof. Corneliu Burileanu, Prodecan Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Universitatea Politehnica București
· Prof. Ecaterina Andronescu, Rector Universitatea Politehnica București
· Prof. Teodor Petrescu, Decan Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Universitatea Politehnica București
· Varujan Pambuccian, Președintele Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor
· Dipl.Ing. Reinhard Petschacher, Vicepreședinte Technology & Innovation Automotive, Industrial & Multimarket, Infineon Technologies
- 12:45 Ceremonia de inaugurare oficială a Laboratorului de Cercetare în Microelectronică pentru studenți
- 12.55 Vizitarea laboratorului de cercetare, prezentarea de demonstrații
- Cocktail

05.12.2006
HP anunță performanțele din anul financiar 2006
HP România are plăcerea să vă invite marți, 5 decembrie 2006, începând cu orele 12:00, la Play Planet, Plaza România, etaj 2, B-dul Timișoara nr. 26, sector 6, la o întâlnire cu presa, în cadrul căreia vor fi anunțate performanțele din anul financiar 2006. 
Vor fi prezenți domnul Radu Enache, Director General HP România, Irinel Ilie, Director Departament de Imprimare și Prelucrare a Imaginii, Bogdan Popescu, Director Departament Servicii Tehnologice, Răzvan Moșoiu, Director Departament Sisteme Personale și alți reprezentanți HP România. 
La finalul întâlnirii, echipa HP România vă provoacă la o competiție inedită, câștigătorii fiind premiați, după modelul HP, ca niște adevărați campioni.

04.12.2006
Premierea programului e-Vacanta!
Avem placerea sa va invitam, in numele Unitatii de Management al Proiectului din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, la festivitatea de premiere a programului e-Vacanta!, organizat pe perioada vacantei in scolile-pilot din cadrul proiectului Economia Bazata pe Cunoastere cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii. Evenimentul va avea loc luni, 4 decembrie, incapand cu ora 11.00, la hotelul Mara din Sinaia, sala King'™s Valley. Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei va pune la dispozitia presei un autocar cu plecare de la ora 7.30 din Bucuresti, din fata sediului MCTI, si intoarcere in aceeasi zi. Ne-ar face deosebita placere sa fiti alaturi de noi la acest eveniment!