.

Am pus această întrebare companiei Concept Electronics, veteran al pieței IT&C și unul dintre principalii producători autohtoni de sisteme de calcul, incluzând stații de lucru și servere dedicate. Din 2002, compania a lansat propria serie de computere portabile (notebook-uri și desknote-uri) purtând marca conceptBook. Concept Electronics este Intel Premier Provider din 1999 și beneficiază de suport tehnic și comercial pentru producția sistemelor de calcul bazate integral pe ultimele platforme Intel.

Prin computer personal înțelegem, cel mai adesea, desktop ('žpe birou'), acesta distingându-se prin puterea și viteza procesorului și a componentelor hardware, prin dotarea cu monitoare și hard disk-uri de mare capacitate și mai fiabile, cu multă memorie. Nu în ultimul rând, posibilitățile mari de extensie, cu costuri relativ reduse, ce pot schimba configurația inițială în proporție de peste 50%.
Notebook-urile au apărut pe piață ca urmare a nevoilor crescânde de acces facil la informații oricând și de oriunde. Între timp, notebook-urile au devenit tot mai performante, mai ușoare și cu dotări complete pentru a oferi aceleași caracteristici ca și desktop-urile. În plus oferă mobilitate, conectivitate sporită (FIR, Bluetooth sau 802.11b) și avantajul autonomiei sigure timp de mai multe ore departe de o sursă de energie. Acestea se adresează, în principal, segmentului profesional '“ repurtând succes în rândul oamenilor de afaceri ce își petrec cel puțin 20% din timpul de lucru în afara spațiului de birou, punând accent pe performanță și autonomia bateriei, pe greutatea mică și dimensiunile reduse, pe varietatea facilităților tehnice (porturi și conectori). Aceste criterii de selecție, împreună cu îmbunătățirile aduse platformelor mobile, au făcut ca piața notebook-urilor să înregistreze o creștere de 60% în ultimii 3 ani.