.

ANIS – Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii a organizat pe 22 noiembrie o dezbatere privind dezvoltarea industriei high-tech în Iaşi. Evenimentul îl are ca invitat pe Excelenţa Sa Preşedintele României, Klaus Iohannis. Municipiul Iaşi a înregistrat progrese remarcabile în ultimii ani și a atras din ce în ce mai mult know-how, putând fi astfel motorul de dezvoltare pentru întreaga regiune. “Ne bucurăm să vedem din ce în ce mai mult interes pentru Iaşi, iar prezenţa Preşedintelui României la dezbaterea de azi, arată  interesul major atât al zonei de business, cât şi al autorităţilor, fiind reprezentate azi la cel mai înalt nivel. Regiunea de nord are o şansă, iar aceasta o constituie focus-ul pe zona high-tech care poate genera efecte în toate zonele de activitate”, precizeaza Florin Talpeş (foto), Preşedinte şi CEO Bitdefender.
 
De peste 18 ani, ANIS militează pentru dezvoltarea industriei bazate pe inovare, pornind de la problemele legate de regimul fiscal şi sistemul de educaţie, până la sprjinirea creării unui brand de ţară care să pună România pe harta liderilor mondiali în domeniul high – tech. 
 
Dan Gârlaşu, Vicepreşedinte ANIS: “Rolul ANIS este acela de a promova interesele zonei de tehnologie a informaţiei, misiune pe care o derulează în mod activ încă de la înfiinţare. Prin specificul nostru, ANIS promovează imaginea României ca pol de excelenţă în IT, prin creşterea zonei de cercetare-dezvoltare-inovare şi servicii, a antreprenoriatului, precum şi tranziţia către o industrie bazată pe produs.”
 
Temele care au fost incluse pe agenda evenimentului sunt legate de dezvoltarea orașului în jurul conceptului de pol al industriei IT, în raport cu piaţa muncii şi zona academică, precum şi dezvoltarea municipiului Iaşi în zona Smart City şi potenţialul uriaş de creştere. La eveniment sunt invitaţi reprezentanţii ai autorităţilor locale, ai mediului universitar, al zonei de business, precum şi ai presei. Evenimentul de azi face parte din seria de întâlniri regionale organizate de către ANIS pentru aducerea în prim plan a zonei high-tech, precum şi crearea unui ecosistem care să favorizeze dezvoltarea sectorului de inovare.
 
Despre ANIS
 
- 18 ani de activitate in Romania. Infiintata in anul 1998, ANIS reprezinta interesele companiilor IT romanesti si sprijina dezvoltarea industriei locale de software si servicii, cresterea atat a companiilor implicate in proiecte de externalizare, cat si a celor care genereaza proprietate intelectuala, prin crearea de produse. 
 
- Peste 130 membri. In cadrul ANIS sunt reunite atat companii cu capital romanesc sau strain, mici sau multinationale, cu sedii in toate marile centre IT din tara, ceea ce asigura asociatiei reprezentativitate la nivel national. 
 
- Peste 30 000 angajati. Membrii ANIS genereaza un numar semnificativ de locuri de munca inalt calificata in societate.
 
- Peste 2,5 miliard de euro cifra de afaceri. Veniturile anuale cumulate ale membrilor, plaseaza ANIS in zona actorilor cheie in ceea ce priveste amprenta economica in plan local.