.

În premieră pe piața din România, utilizatorii COSMOTE pot consulta, direct de pe telefonul mobil, șase dicționare cu termeni în limbile română, engleză, franceză și germană, printr-o nouă aplicație introdusă în serviciul i-mode, a anunțat operatorul pe 2 aprilie 2008. Noua opțiune i-mode este lansată împreună cu netflash.ro și este disponibilă gratuit pentru toți utilizatorii, în secțiunea Info & Hărți.

Aplicația include șase dicționare care furnizează traduceri ale cuvintelor căutate de utilizatori, din limba română în engleză, franceză sau germană și invers. Baza de date a dicționarelor este de aproximativ 1 milion de cuvinte din limbile menționate. Pe langă termenii generali, sunt incluse și cuvinte din domeniile financiar, economic și tehnic.

Pentru rafinarea căutării, utilizatorii au la dispoziție opțiunile „seamănă cu" și „recomandare", care permit găsirea cuvântului cel mai apropiat de termenul căutat și oferă, de asemenea, variante în cazul scrierii greșite a unui cuvânt.

„COSMOTE continuă să extindă conținutul i-mode cu încă o nouă aplicație extem de utilă oferită în mod gratuit tuturor utilizatorilor. Anul acesta vizăm adăugarea de alte noi aplicații pentru toate categoriile, în funcție de feedback-ul utilizatorilor și tendințele pieței", declară Ciprian Negură, Șef Birou Servicii cu Valoare Adăugată.