.

Digi Mobil pregătește lansarea comercială a serviciilor Voce 4G (Volte) și Voce Wi-Fi (VoWiFi) pentru sfârșitul acestei veri (lunile august-septembrie), în urma finalizării cu succes a testelor de rețea cu primele terminale compatibile. „După cum i-am obișnuit deja pe utilizatorii serviciului Digi Mobil, în mod transparent și corect, continuăm să menținem cele mai mici tarife existente pe piață pentru voce și date. Totodată, căutăm permanent să îmbunătățim și calitatea serviciului, astfel încât abonații noștri să beneficieze de cea mai mare cantitate de date inclusă în abonamentele din România, adică 50GB/lună, fără costuri suplimentare. Astfel, serviciul de voce 4G ne va ajută să punem și mai bine în valoare acoperirea în continuă extindere a rețelei Digi Mobil, combinată cu stabilitatea semnalului și calitatea sunetului. Toate acestea, la prețuri adaptate puterii de cumpărare din România”, precizează Valentin Popoviciu (foto), Vicepreședinte RCS & RDS. 
 
VIDEOValentin Popoviciu: RCS&RDS se pregăteşte pentru 5G, care nu e doar un upgrade de reţea, ci un întreg ecosistem
 
VIDEO - Demo apel 4G VoLTE la RCS&RDS
 
VIDEO - Dragoş Spătaru, Director 3G, RCS&RDS: Digi Mobil  lansează serviciile Voce 4G (Volte) și Voce Wi-Fi (VoWiFi)
 
VIDEO - Ovidiu Bejan, Director Comercial, DigiMobil: DigiMobil a atras 3.305.000 clienţi şi oferă 50 GB lunar internet la viteza 4G la orice abonament şi telefoane cu plata în 24 rate, fără dobândă
 
Tehnologia Voice over LTE (Volte) permite realizarea unei convorbiri telefonice prin rețeaua 4G fără a mai necesita trecerea automată a terminalului din rețeaua de date 4G către cea clasică pentru voce, 3G. Astfel, prin intermediul serviciului Voce 4G, utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de conectarea aproape instantanee a apelului, timpul de așteptare din momentul inițierii apelului și pană în momentul în care e apelat telefonul destinatarului scăzând sub două secunde.  Totodată, convorbirile prin rețeaua 4G vor avea o calitate și claritate a sunetului mult mai ridicate. În plus, va fi posibilă realizarea simultană de apeluri telefonice cu sesiuni de download și streaming la viteze 4G.  
 
Prin intermediul serviciului Voce Wi-Fi, bazat pe tehnologia Voice over Wi-Fi (VoWiFi), utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de o acoperire mai bună de interior, în spații cu semnal redus sau chiar și fără semnal de rețea mobilă. Apelul se va realiza prin rețeaua wireless proprie a utilizatorului, dacă acesta este abonat și la serviciul de internet fix de mare viteză Digi Net Fiberlink, sau prin rețeaua națională de hot-spot-uri Digi Wi-Fi. 
  
Serviciile Voce 4G și Voce Wi-Fi, precum și activarea acestora vor fi gratuite pentru toate abonamentele din ofertă. Este suficient ca apelantul să folosească un telefon compatibil Volte/VoWiFi și să se găsească în aria de acoperire 4G a rețelei Digi Mobil sau a unui hot-spot Wi-Fi.  
  
 Digi Mobil este serviciul de telefonie mobilă din portofoliul RCS & RDS, unul dintre cei mai importanți operatori de telecomunicații din regiune care furnizează servicii în România, Ungaria, Spania și Italia. Rețeaua Digi Mobil este construită și funcționează în tehnologiile 3G și 4G,  în benzile de frecvență 900 Mhz (3G), 2100 Mhz (3G și 4G LTE FDD în bandă 1),  2600 Mhz (LTE TDD în bandă 38 și 3700 LTE TDD în bandă 43).