.

RCS & RDS a creeat Digi Oriunde, o aplicație de comunicare online prin care orice utilizator de smartphone poate comunica gratuit cu alți utilizatori, indiferent de rețeaua de telefonie mobilă în care aceștia se află. Dacă doi parteneri se află în rețele mobile diferite, dar beneficiază de acces la date mobile sau WiFi, vor putea comunica gratuit direct de pe telefoanele lor mobile. Ambii utilizatori vor trebui să își descarce aplicația de pe Google Play. Pentru aceasta, este necesar ca fiecare dintre ei să își creeze un cont pe site-ul companiei, www.rcs-rds.ro. Aplicația este compatibilă, pentru moment, cu sistemele de operare Android de tip 2.x și 4.x, urmând ca în viitorul apropiat compania să ofere și versiuni pentru IOS și Windows Mobile. Orice utilizator al serviciului are nevoie de acces la internet pe telefonul mobil (WiFi sau de alt tip), pentru funcționarea acestuia.

 

Clienții serviciului de telefonie mobilă Digi Mobil pot utiliza aplicația și ca opțiune a serviciului de telefonie mobilă la care s-au abonat. Utilizând Digi Oriunde, pot suna direct către orice utilizator de telefonie fixă sau mobilă, pot apela fără restricții orice destinație națională și internațională. Convorbirile vor fi tarifate conform abonamentului de telefonie la care sunt abonați: cu 0 euro - pentru apeluri către Digi Tel și Digi Mobil, cu 0,037 – 0,062 euro/minut către rețele mobile din România și cu 0,012 euro/minut către rețelele fixe din țară. Pentru apelarea oricărei alte destinații fixe din UE, clientul Digi Mobil plătește 0,024 euro/minut, iar pentru apelarea destinațiilor mobile, tariful pe apel poate fi 0,037 euro/minut, 0,062 euro/minut sau 0,086 euro/minut, în funcție de destinație si de tipul de abonament. Persoana apelată va vizualiza numărul de telefon al apelantului.

 

Abonatul Digi Mobil poate activa Digi Oriunde direct în contul lui de client de pe site-ul companiei, https://digicare.rcs-rds.ro. Ca și restul utilizatorilor, va descărca de pe Google Play aplicația necesară funcționării serviciului și o va instala pe telefonul său mobil.