.

De Anul Nou COSMOTE România a organizat prima ediție a campaniei CSR "Mesaje de Iubire", în urma căreia a donat câte 15.000 Euro organizatiilor Salvați Copiii România, Telefonul Copilului și Fundația Hospice Casa Speranței. "Mesaje de Iubire" este un proiect CSR desfășurat la nivelul Grupul COSMOTE, care urmarește să susțină organizațiile ce oferă asistență copiilor. Suma reprezintă parte din veniturile strânse de COSMOTE din mesajele scrise trimise de clienții săi în noaptea de Anul Nou. Cu ajutorul acestor bani, organizațiile vor putea să dezvolte și să continue anul acesta proiecte ce se adresează copiilor.

Cele trei organizații au propus COSMOTE proiecte care tratează aspecte diferite ale asistenței pentru copii. Salvați Copiii va utiliza banii pentru un proiect în Cluj Napoca, unde 70 de copii provenind din familii defavorizate vor fi susținuti pentru a se reintegra în sistemul de învățământ. Aceștia vor fi asistați pe toată durata cursurilor școlare, vor primi cărți și consumabile, asistență socială și pshihologică, servicii medicale, alimente și haine. De asemenea, acești copii vor fi integrați în grupuri și vor participa la activități recreaționale.

Proiectul Hospice Casa Speranței prevede utilizarea acestei sume pentru a oferi servicii medicale, de îngrijire, sociale și psihologice pentru 50 de copii din București care au fost diagnosticați cu maladii terminale și pentru familiile acestora.

Telefonul Copilului va folosi o parte din suma primită pentru a lansa un proiect original, un forum online pentru copiii abuzați, unde aceștia pot solicita consultanță și suport în astfel de cazuri. De asemenea forumul va găzdui și dezbateri private și publice al căror scop este să determine o scădere la nivel național a cazurilor de abuzuri împotriva copiilor. Restul banilor vor fi folosiți pentru a susține operarea Telefonului Verde al Copilului, precum și pentru campaniile de comunicare ale acestui proiect.

"Cu sprijinul clienților COSMOTE, compania are ocazia să își diversifice implicarea în comunitate și să îi aducă pe aceștia mai aproape de semenii lor defavorizați. Această inițiativă vine în completarea proiectelor CSR desfășurate de COSMOTE anul trecut, care au vizat domenii precum mediul, educația și social", spune Ruxandra Vodă, Corporate Affairs Manager COSMOTE România.

"Mesaje de Iubire" este un program CSR adresat organizațiilor care oferă asistență copiilor și a fost lansat de COSMOTE Grecia în anul 1999. În timpul trecut de la lansarea acestui program, COSMOTE Grecia a donat câteva milioane de Euro organizațiilor care oferă asistență copiilor. În ultimii ani, programul a fost implementat și de către subsidiarele COSMOTE din Bulgaria și Albania, iar pentru COSMOTE România acesta vine ca o completare la platforma de proiecte de responsabilitate socială.