.

Noile routere și servicii securizate wireless oferă mobilitate, securitate și flexibilitate crescute pentru IMM și furnizorii de servicii de comunicații.

Cisco Systems anunță disponibilitatea noilor routere pentru servicii integrate cu capabilități wireless, acestea furnizând servicii convergente de mare siguranță din punct de vedere al accesului în bandă largă pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM), birouri și lucrători la distanță. Totodată, Cisco va oferi servicii noi, incluzând rețea locală wireless, capacități avansate de securizare și management pentru întregul portofoliu de routere Cisco pentru servicii integrate. Aceste caracteristici noi permit clienților o flexibilitate și o mobilitate sporite, în același timp ușurând instalarea, securizarea și gestionarea rețelelor proprii.

Noi routere Cisco pentru servicii integrate destinate întreprinderilor mici
Noile modele de routere pentru servicii integrate din seriile Cisco 1800 și Cisco 800 furnizează în mod inteligent servicii simultane de înaltă siguranță, incluzând aici capabilități wireless LAN IEEE 802.11, oferind astfel clienților companii mici și foarte mici un sistem fiabil unic. Aceste routere de mare performanță beneficiază din plin de conexiunile lor broadband, furnizând în același timp companiilor mici elemente cheie pentru desfășurarea afacerilor, precum securitate avansată, gestiunea sistemului de la distanță și legături WAN de backup. Aceste routere Cisco pentru servicii integrate vor fi incluse în soluțiile Cisco SMB-Class și Enterprise Business Ready. Partenerii Cisco vor dispune de oportunitatea de a introduce în oferta lor soluții și servicii de rețele integrate dimensionate conform nevoilor curente și viitoare ale clienților proprii. Furnizorii de servicii vor considera aceste noi routere pentru servicii integrate ca pe niște platforme ideale de servicii oferite către companiile mici și mijlocii împreună cu o mare varietate de opțiuni privind infrastructura și serviciile.

Integrare wireless în platforme
Întreaga linie de routere Cisco pentru servicii integrate suportă acum LAN Wireless 802.11 inclus sau modular, cu elemente de securitate la cel mai înalt nivel. Noile routere Cisco pentru servicii integrate în configurație fixă sunt disponibile ca modele wireless. În cazul routerelor Cisco modulare pentru servicii integrate, Cisco 1841, seria Cisco 2800 și seria Cisco 3800, sunt disponibile carduri de interfață wireless. Integrarea elementului wireless de mare performanță în routere furnizează clienților capacitatea de a-și dinamiza la maxim afacerile, păstrând intacte caracteristicile de facilitate a setării și instalării.

Securizarea rețelei din interior
Routerele Cisco pentru servicii integrate sunt, de asemenea, parte a strategiei de securitate Cisco Self-Defending Network și oferă cel mai cuprinzător portofoliu de servicii de securitate inclusă a rețelei. Routerele Cisco pentru servicii integrate au capabilități de protecție adaptabilă față de amenințări, cu rezultate în securitatea aplicațiilor, protecție anti-x și controlul rețelei. Astfel, clienții au la dispoziție o platformă unică și fiabilă pentru instalarea rapidă a aplicațiilor în rețea cu grad ridicat de securitate pentru afaceri. Noile routere Cisco pentru servicii integrate în configurație fixă Cisco 1800 și Cisco 800 sunt livrate cu criptare VPN (rețele private virtuale) inclusă și hardware de accelerare care suportă criptarea IPSec AES și 3DES. Securitatea Cisco IOS ® este proiectată să protejeze portofoliul complet de routere Cisco în scopul unei securități complete a rețelei, incluzând starea firewall-ului, prevenirea intruziunilor, filtrare Network Admission Control (NAC) și URL, și suport pentru VPN-uri pe bază de MPLS sau VPN-uri utilizând criptare de mare viteză IPSec AES și 3DES. Cisco Security Device Manager (SDM) versiunea 2.1 suportă toate modelele de routere Cisco, de la noile serii Cisco 800 la Cisco 7301, furnizând clienților o interfață web ușor de utilizat pentru setarea în siguranță și gestiunea caracteristicilor routerului, incluzând WAN, LAN, securitate și WLAN.

Servicii avansate de gestiune a datelor și lărgimii de bandă
Cisco prezintă, de asemenea, servicii adiționale care întăresc capacitatea de gestiune a datelor și conținutului în cazul routerelor pentru servicii integrate. Noile module EtherSwitch cu 16, 24 și 48 de porturi includ capabilități Power over Ethernet (PoE) pentru seriile de routere pentru servicii integrate Cisco 2800 și 3800, capabilități care furnizează densități mai ridicate. Cardurile de interfață Cisco Serial și Asynchronous High-Speed WAN furnizează conexiuni flexibile în cazul protocoalelor învechite sau în cazul integrării WAN.
În plus, au fost întărite capacitățile de analiză Network Analysis Module (NAM), capacitatea de estimare a lărgimii de bandă în cazul Cisco IOS 12.4 pentru o calitate a serviciului definită de utilizator (QoS) și actualizările sistemului Application & Content Networking System (ACNS) 5.3, cel care ajută la gestionarea traficului și optimizarea lărgimii de bandă WAN. Managementul dispozitivelor și capacitatea îmbunătățită de caching ajută la sporirea funcționalității, vitezei de instalare a aplicațiilor și la reducerea costurilor operaționale și a complexității, astfel încât clienții să-și poată amortiza mai repede investițiile.

Pentru mai multe informații privind aceste produse puteți vizita: www.cisco.ro/isr și www.cisco.com/go/isr.