.

Noi nume importante din industria gamingului mondial se alătură speakerilor deja confirmați pentru cea de-a doua ediție a DEV.PLAY, eveniment organizat de RGDA (Romanian Game Developers Association). În plus, ediția de anul acesta a conferinței aduce mai multe oportunități și premii internaționale pentru dezvoltatorii indie. 
 
Noi speakeri confirmați
 
Stan Just (foto) este un gamer pasionat care ocupă, în prezent, funcția de R&D Manager în cadrul CD Projekt RED. El este, de asemenea, membru al Consiliului în cadrul Asociaței Dezvoltatorilor de jocuri din Polonia, supervizând numeroase programe de stat. În calitate de game producer, acesta a lucrat cu Reality Pump la realizarea jocurilor Two Worlds, cu 11 Bit Studios la numeroase titluri multi-platformă, precum Anomaly 2 și, în final, cu CD Projekt RED la Witcher 3: Wild Hunt și expansion pack-urile acestuia. Stan frecventează o serie de conferințe internaționale ca speaker și are numeroase contribuții scrise despre game development, apărute în publicații precum Gamasutra.
 
 
Mihai Pohonțu (foto) revine pentru al doilea an consecutiv ca speaker în cadrul DEV.PLAY. Mihai este actualmente CEO al Amber, după ce timp de mai bine de 14 ani a ocupat diverse funcții în cadrul mai multor companii locale și internaționale. Astfel, acesta s-a aflat la conducerea studioului bucureștean EA, după care a ocupat funcții precum GM & VP al mai multor divizii EA din Statele Unite. Primăvara lui 2012 a marcat pentru Mihai începutul traseului său în cadrul Disney Interactive, unde timp de doi ani a ocupat funcția de Product Operations VP. De la gigantul în entertainment, românul a migrat către un alt gigant, însă de data acesta al industriei de tech, ocupând timp de 2 ani funcția de VP pentru divizia de platforme emergente în cadrul Samsung. La începutul anului 2017, Mihai Pohonțu a revenit în România pentru funcția de Chief Executive Officer (CEO) în cadrul companiei Amber.
 
 
Pe lângă cei doi, DEV.PLAY 2017 by RGDA va reuni numeroși speakeri din Europa de Est, devenind astfel un hotspot pentru comunitatea de game development din regiune. Printre speakerii deja confirmați se numără Adrian Djura (Eipix Entertainment), Constantine Ramenskiy (Gameloft), Miikka Luotio (Tilting Point), Ivan Trancik (BuffPanel), dar și reprezentanți ai industriei locale, precum Daniel Flamaropol (ADN Software), Mihai Gheza (machinations.io), Bozhidar "Bave" Grozdanov (Big Blue Studios). Mai multe detalii despre aceștia sunt disponibile pe site-ul conferinței: https://dev-play.ro/speakers/ 
 
Oportunități pentru dezvoltatorii indie
 
Nordic Game Discovery Contest @ Dev.Play – Bazându-se pe 15 ani de experiență în evenimente de succes dedicate industriei de game development, Nordic Game a lansat anul trecut competiția Discovery Contest, o provocare pentru dezvoltatorii indie în cadrul căreia proiectele selectate sunt prezentate în cadrul unor pitch-uri live ce au loc în mai multe țări. Pentru prima dată în România, un astfel de eveniment organizat de Nordic Game va avea loc la DEV.PLAY 2017 by RGDA. Mai multe detalii, precum și lista completă a premiilor, pot fi găsite pe site-ul evenimentului: https://dev-play.ro/ngdc/ .
 
Indie Expo – Pe lângă competiția organizată în parteneriat cu organizatorii celei mai mari conferințe dedicate industriei de game development european, ediția din acest an a DEV.PLAY va avea o zonă expozițională dedicată dezvoltatorilor indie. Aceștia își vor putea prezenta în mod gratuit creațile către participanții DEV.PLAY 2017 by RGDA și jurnaliștilor prezenți la eveniment. Înscrierile au început deja și sunt deschise până pe 31 august pe site-ul evenimentului: https://dev-play.ro/indie-expo/ . 
 
Locație și bilete
 
Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City, gazda DEV.PLAY 2017 by RGDA, este unul dintre cele mai mare centre de entertainment și evenimente din România, având o suprafață totală de peste 14.000 mp şi o capacitate de aproximativ 2600 de locuri.
 
Bilete sunt deja puse în vânzare pe site-ul http://dev-play.ro. Biletele cu discount Early Bird sunt disponibile până pe data de 31 iulie. La fel ca și anul trecut, angajații companiilor membre RGDA vor beneficia de discounturi semnificative; ca o noutate, anul acesta DEV.PLAY 2017 by RGDA își deschide porțile și pentru studenții pasionați de industria de game development, oferind prețuri speciale pentru aceștia.  
 
Mai multe detalii, precum și actualizări despre conferință vor fi disponibile pe website-ul http://dev-play.ro și pe pagina de Facebook - facebook.com/dev.play.conference/. 
 
Despre RGDA
 
Asociația Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizație non-profit care își propune să sprijine și să promoveze dezvoltatorii de jocuri video din Romania. Ghidată de valori solide, RGDA promovează integritatea, calitatea, schimbul de bune practici, respectul și ajutorul reciproc ca modalitate de dezvoltare a industriei locale. Obiectivele asociației sunt acelea de a informa publicul larg asupra industriei, a se asigura că există suficiente surse de training și educație pentru cei care iși doresc o carieră în domeniu, a crea o comunitate stransă a dezvoltatorilor și de a reprezenta industria în fața instituțiilor statului și a actorilor internaționali.