.

Valoarea la nivel global a tuturor produselor DVD publicate va crește de la 33 mld. USD în 2004 la 76,5 mld USD în 2009, preconizează In-Stat.

Noile servicii digitale de livrare a conținutului de divertisment nu vor lua locul afacerilor cu DVD, dar vor veni cu un plus de confort și de accesibilitate față de 'žbunurile la pachet', arată un raport In-Stat. Tot mai mulți consumatori vor acces video imediat pe televizoarele, portabilele sau telefoanele lor mobile, dar DVD-urile vor rămâne un mediu popular și vor înregistra creșteri. Valoarea la nivel global a tuturor produselor DVD publicate va crește anual cu 18,2% în medie, de la 33 mld. USD în 2004 la 76,5 mld USD în 2009, preconizează In-Stat.

În America de Nord, consumatorii vor începe anul acesta să își înlocuiască vechile biblioteci de casete VHS și DVD cu HD DVD (High Definition DVD), urmare a ratei mari de adopție a aparatelor HDTV. Pe restul globului, formatul dominant de High Definition vor fi discurile Blue-Ray, care este susținut de principalii producători internaționali de electronice de larg consum și oferă capacitate mai mare și caracteristici mai avansate. Piața produselor Blue-Ray va înregistra primele creșteri semnificative în 2006 în Asia, iar în Europa din 2007.

Sistemele POS (point of sale) vor fi conectate la rețele securizate ce suportă aplicații de semnături digitale. Aceste kioskuri vor folosi la scrierea la comandă a discurilor DVD, cu posibilitatea ca librăriile, magazinele din aeroporturi, cafenelele și alți distribuitori cu amănuntul să vândă DVD-uri fără a trebui să întrețină inventaruri extinse, în timp ce ar oferi consumatorilor maximum de confort. Pachetele profesionale de protejare a DVD-urilor s-au răspândit suficient pentru a mări piața DVD-urilor produse local, cu conținut de la producătorii locali de video și filme, grupuri muzicale, biserici, muzee și firme.

Produsele video muzicale, DualDisc și DVD-urile produse local vor alcătui 20% din valoarea pieței până în 2009. Până în 2009, aproape 55% din casele cu TV ale lumii vor fi conectate la cel puțin un sistem de transmisie non-tradițională de felul televiziunii prin cablu, rețele prin satelit, televiziune digitală terestră sau servicii TV prin bandă largă, mai estimează raportul 'žWorldwide Electronic Entertainment: Packaged Goods Value And Network-Connected Households', dat publicității pe 22 martie 2005 de In-Stat (www.in-stat.com).