.

AMD a lansat suportul extins oferit de către comunitatea software și hardware familiei de unități de procesare accelerată AMD Fusion (APU). Lucrând îndeaproape cu producătorii de software, programatori și producători de plăci de bază, AMD a pus bazele unei coaliții de inovatori ai industriei care și-a luat angajamentul în a oferi dispozitive și aplicații bazate pe unitățile APU AMD Fusion, ce combină puterea procesării x86 și performanțe grafice la un nivel ridicat.

„AMD împreună cu partenerii săi deschid drumul către o nouă eră a procesării ce se diferențiază prin divertisment total, navigare incredibilă pe Internet și procesare eficientă și rapidă a fluxurilor de lucru", precizează John Taylor (foto), director, AMD Client and Software Product Marketing. „Crearea unui ecosistem robust ce include o arhitectură x86 și procesor grafic integrat este punctul culminant al unei colaborări de lungă durată cu programatori, producători de software și unelte, producători de componente, dar și a investițiilor făcute prin intermediul AMD Fusion Fund".

„Dispozitivele de procesare cunosc o evoluție semnificativă, alimentată de explozia multimedia și a conținutului digital, ce oferă experiențe web fascinante", precizează Tami Reller, vicepreședinte corporate în cadrul diviziei de maketing Windows, Microsoft. „Suntem de părere că progresele pe care AMD le-a făcut în cazul Fusion, prin combinarea arhitecturii CPU x86 și a performanțelor grafice la nivel dedicat, creează noi oportunități pentru produsele Windows 7 și Internet Explorer 9 și oferă utilizatorilor beneficii reale, printre care navigare accelerată pe web, redare de conținut video HD și jocuri 3D".

Aplicații de generație următoare

Pentru a avea acces la puternicele și eficientele capabilități ale arhitecturii APU, AMD lucrează îndeaproape cu producătorii de software pentru a oferi kituri de dezvoltare ce facilitează utilizarea interfețelor de programare a aplicațiilor (API) cum ar fi OpenCL, OpenGL, Direct2D și DirectCompute. AMD oferă suport pentru optimizarea de software dedicat unităților AMD Fusion APU cu tehnologie AMD Accelerated Parallel Processing (APP), ce ajută programatorii să beneficieze de puterea combinată a GPU și CPU pentru a accelera aplicațiile existente și a crea noi oportunități.

O mulțime de companii vor prezenta uimitoarele experiențe oferite de tehnologiile AMD, inclusiv unitățile AMD Fusion APU, în cadrul Consumer Electronics Show (CES) ce se desfășoară săptamâna aceasta. O serie de aplicații care includ conținut multimedia, jocuri, productivitate, navigare pe web, recunoaștere facială, conferință video și multe altele vor fi prezentate de producători software renumiți, printre care: Adobe, ArcSoft, Codemasters, Corel, CyberLink, DivX, EA/BioWare, Firaxis, Gazillion, Microsoft, Nuvixa, Earthsim, Roxio, Sega, Turbine, Viewdle și ViVu.

Producătorii de plăci de bază cu cipset AMD, printre care ASUS, Gigabyte, MSI și Sapphire, vor fi prezenți la lansarea unităților AMD Fusion APU și au anunțat deja disponibilitatea produselor ce includ placă de bază și APU integrat.