.

Editura Litera și SIVECO Romania pun la dispoziția profesorilor și elevilor două manuale pentru clasa I, în format tipărit și digitaI: manual de Comunicare în limba română (abecedarul) și manual de Matematică și explorarea mediului. "Manualele în format digital pe care le propunem dascălilor vor oferi un plus de valoare activității la clasă datorită caracterului interactiv. Digitalul vine în sprijinul manualelor clasice atrăgând copiii prin joc, dar cu obiective didactice bine precizate,  încurajându-i să cerceteze, să descopere, să lucreze în echipă și să-și susțină în mod convingător ideile. Sperăm ca învățătorii și elevii să folosească cu plăcere noile manuale", precizează Florin Ilia, vicepreședinte SIVECO, responsabilul proiectului ”ManualPLUSDigital” (www.manualPLUSdigital.ro).

Accesând platforma Ministerului Educației Naționale, www.manuale.edu.ro, cadrele didactice vor putea selecta manualele pe care doresc să le utilizeze în noul an școlar. Comenzile pentru noile manuale urmează să fie realizate online de către unitățile de învățământ, astfel încât ele să ajungă în școli până la începerea anului școlar.

”Manualele bogat ilustrate au fost elaborate în conformitate cu programa școlară și sunt structurate în câte 12 unități de învățare, cu teme din universul apropiat al copilului”, a declarat Marin Vidrașcu, director executiv Editura Litera.

Plusul de atractivitate este dat de componenta digitală a noilor manuale.

La elaborarea manualelor au contribuit psihopedagogi, specialiști în proiectarea învățării, programatori, graficieni, redactori. Conținutul a fost elaborat de autoare cu o bogată experiență în realizarea de manuale și de programe școlare pentru învățământul primar: Gabriela Bărbulescu, Daniela Beșliu, Elena Niculae, Florentina Chifu.

De astăzi, Editura Litera va deschide serviciul de call-center Telverde 0800-110222, care le va furniza tuturor celor interesați informații referitoare la manuale și la materialele auxiliare. De asemenea, pe site-ul www.manualPLUSdigital.ro și pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/manualPLUSdigital, va funcționa pe tot parcursul anului școlar Clubul Dascălului Modern, o platformă online care va fi punctul de întâlnire cu toți colegii de breaslă, cu autorii manualelor și cu părinții elevilor.

Prin înscrierea în club profesorii vor beneficia de serviciu gratuit de asistență pentru folosirea suportului digital, valabil de luni până duminică, in intervalul orar 08–20, și vor avea posibilitatea de a intra în dialog cu un specialist în folosirea manualului digital, prin sesiuni de chat online.

Noile manuale (în format tipărit și în format digital) vor înlocui manualele existente până la această dată. România este printre primele țări europene care implementează manualele digitale, care vor fi disponibile și online.