.

Volumul Improving Disaster Resilience and Mitigation - IT Means and Tools, editat de o echipă de specialiști aflați sub coordonarea prof. Horia-Nicolai Teodorescu, membru corespondent al Academiei Române, directorul Institutului de Informatică Teoretică al Academiei Române și profesor la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași, a fost printre cele mai populare cărți electronice publicate de prestigioasa editură Springer, precizează www.academiaromana.wordpress.com. Statisticile realizate de Springer și menționate în Book Performance Report 2015 arată că s-au înregistrat 6.079 de descărcări ale capitolelor. Datele actualizate pentru momentul de față (11 iulie 2016) arată că numărul descărcărilor, în cei doi ani care s-au scurs de la publicare, a depășit 7.500.
 
Volumul Improving Disaster Resilience and Mitigation - IT Means and Tools (ISBN: 978-94-017-9135-9) a fost publicat pe 11 iulie 2014 și i-a avut ca editori pe Horia-Nicolai Teodorescu, Alan Kirschenbaum, Svetlana Cojocaru și C. Bruderlein.
 
Cartea are propria pagină de prezentare pe website-ul Springer aici.
 
Trebuie precizat faptul că volumul a fost elaborat în urma grantului Advanced Research Workshop -SPS (NATO) acordat în cadrul Academiei Române Filiala Iași. Workshop-ul NATO organizat în urmă cu doi ani de zile a fost deschis printr-o alocuțiune rostită de acad. Bogdan C. Simionescu, iar auditoriul a fost format din personalități de seamă ale culturii științifice românești.