.

 

București, 13.09.2011: eduVision 2020, cel mai important eveniment pentru eLearning și dezvoltarea învățământului din Europa de Est, va fi organizat pe 16-17 septembrie 2011 la Palatul Parlamentului, București de către Agora Group și SIVECO România, sub patronajul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale și al Ministerului Afacerilor Externe.

 

Conferința eduVision 2020 își propune să prezinte cele mai noi tendințe din domeniul educației și eLearning, pentru a defini cele mai bune practici cu privire la utilizarea IT&C pentru educație și pentru a crea o viziune comună asupra viitorul educației la nivel mondial.

 

 

eduVision 2020, prin intermediul conferinței anuale, al expoziției și site-ului inițiativă, se dorește a fi o platformă pentru schimbul de experiențe și bune practici, care să aducă în prim plan studii semnificative de caz și să ofere un cadru de dezbatere pe marginea diferitelor inițiative cu scopul de a găsi calea spre un viitor mai bun în domeniul educației.

 

"În vederea deschiderii porții spre un viitor mai bun pentru copiii noștri suntem cu toții responsabili să contribuim la dezvoltarea societății informaționale prin oferirea accesului la educație de calitate, prin facilitarea unui transfer rapid de cunoștințe și competențe, pentru a aduce inovație în sala de clasă, de a dezvolta o producție mai competitivă, pentru a influența o alocare mai eficientă a resurselor și pentru a impulsiona toți cetățenii să ia parte la dezvoltarea societății. Noi credem că eLearning este răspunsul corect la provocările viitorului ", spune Irina Socol, Președinte & CEO SIVECO România.

 

 

Romulus Maier, Managing Partner Agora Group, adaugă: "Tehnologia se află într-o evoluție exponențială. Nu este ușor să previzionăm ce ar implica utilizarea de instrumente diferite pe termen lung, care sunt formele cele mai potrivite de utilizare și ce metrici ar fi mai bine să utilizăm. Nu există nici o îndoială, civilizația noastră se întemeiază pe învățătură și educație. Dar, în ceea ce privește influența instrumentelor tehnologice și de învățătură asupra educației, profesorii și educatorii trebuie să se adapteze noilor tendințe. eduVision 2020 reprezintă o inițiativă care aspiră să aducă împreună vocile cele mai autorizate, din culturi și zone geografice diferite, cu scopul de a forma o viziune pentru învățământul de următoarele decenii ".

 

 

Prima ediție a eduVision 2020 va reuni reprezentanți ai Comisiei Europene, reprezentanți ai Ministerelor Educației din peste 25 de țări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Comunitatea Statelor Independente (CSI), membri ai ambasadelor și reprezentanți ai Consulatelor din România, managementul executiv al MECTS, MAE și MCSI, factorii de decizie și formatorii de opinie din sistemul românesc de învățământ, profesori și cadre didactice din licee și universități, ONG-uri și reprezentanți media.

 

Partenerii care susțin prima ediție a conferinței eduVision 2020 sunt Microsoft, Intel, IBM, Oracle, SANAKO, Lenovo, Trend Import Export, Maguay, Radio România, Wall-street.ro, The Money Channel, TVR International, Ziare.com, Hit.ro, Business24 ro, Indaco Systems, AgoraNews, IT Trends, Digital Trends, PR Wave, PR Wave Directory, Medialook, Litera Digital, Elefant.ro, Byblos.

 

Pentru mai multe informații despre conferința eduVision 2020 și detalii legate de înregistrare vă rugăm să accesați www.eduvision.ro.