.

Organizația Mondială a Sănătății
Organizația Mondială a Sănătății (WHO) a publicat în decembrie 2005 un raport (Fact sheet N°296) asupra hipersenzitivității electromagnetice (EHS - electromagnetic hypersensitivity), ce conchide:
'Simptomele sunt cu siguranță reale și pot varia foarte mult în severitate. Oricare ar fi cauza sa, EHS poate fi o problemă semnificativă pentru persoana afectată. EHS nu are nici un criteriu clar de diagnosticare și nu există o bază științifică pentru a asocia simptomele EHS cu expunerea la EMF (electromagnetic field - câmpul electromagnetic). Mai mult, EHS nu constituie un diagnostic medical, nici nu este clar dacă reprezintă o problemă medicală de sine stătătoare.' (WHO, Fact sheet N°296, www.who.int)
În ianuarie 2006, WHO a publicat o agendă de cercetare la zi asupra câmpurilor de radiofrecvențe ce completează și înlocuiește agendele anterioare. WHO încurajează agențiile de finanțare să abordeze problema într-o manieră coordonată.
 
 
Comisia Europeană
Comisia Europeană a solicitat comisiei de experți SCENIHR (Scientific Committee on Emerging and Newly Identified Health Risks) o opinie calificată privind efectele posibile ale câmpurilor electromagnetice (EMF) asupra sănătății umane. Mai precis, Comisia a cerut următoarele:
- să actualizeze opinia SCTEE din 30 octombrie 2001 până în vara lui 2006
- să monitorizeze literatura științifică despre efectele EMF asupra sănătății
- să atragă atenția Comisiei asupra noilor descoperiri științifice semnificative
- să realizeze anual o analiză a opiniei sale din perspectiva unor noi probe semnificative
- să exploateze la maximum analizele periodice realizate sub auspiciile EMF-NET.
Discuțiile din SCENIHR indică faptul că propunerea de opinie va fi supusă consultării publice.
 
Agenția Europeană a Mediului
În ianuarie 2006, European Environment Agency (EEA) a publicat un raport intitulat 'Environment and Health' (Mediul și sănătatea). Despre EMF, raportul spune: 'Nici studiile experimentale pe animale, nici studiile epidemiologice nu au ajuns la vreun rezultat concludent. Pe baza cunoașterii științifice actuale nu este posibil un răspuns cu 'da' sau 'nu' la întrebarea dacă folosirea telefoanelor mobile ridică problema unui risc crescut de cancer.' (EEA Report No 10/2005)

Organizația Europeană
pentru Prevenirea Cancerului
În urma Simpozionului său din noiembrie 2005, dedicat studiului efectelor radiațiilor telefoanelor mobile și apariției cancerului, Organizația Europeană pentru Prevenirea Cancerului a publicat o declarație de consens pe site-ul său, www.ecpo.org, privind problemele de sănătate și câmpurile electromagnetice produse de telefonia celulară: 'La nivelul lui 2005 dovezile actuale sunt insuficiente în privința creșterii riscului de cancer pentru a schimba obiceiurile de utilizare a telefoniei mobile. Este necesară continuarea unei monitorizări independente.'