.

Sucursala de distribuție și furnizare a energiei electrice Deva din cadrul filialei Electrica Banat a pus la punct împreună cu XNet un sistem modern de transmisie a datelor la distanță. Soluția de conectare prin legătură radio (Wireless Access Solution) este independentă de rețeaua RomTelecom. Potrivit directorului sucursalei Deva, Florin Marza, această colaborare se realizează pe baze promoționale, plătindu-se doar abonamente în valoare de circa 2.000 USD lunar. Costurile pe care le suportă sucursala sunt cu 30% mai mici decât dacă s-ar fi apelat la RomTelecom, iar viteza de transmisie a datelor este mult mai mare.
Accesul dedicat XNet asigură acoperire națională, sucursala Deva putând lega într-o rețea virtuală privată de tip IP Intranet rețele locale de computere situate oriunde pe teritoriul României. Disponibilitatea rețelei de transport de date XNet este de peste 99,99%.
Sucursala Deva este prima unitate din componența Electrica care utilizează sistemul de transmisii de date prin radio-trunking. Existența la nivelul sucursalei a unui sistem de comunicații prin radio-trunking a constituit o alternativă de realizare a unui sistem de transmisii de date între subunitățile sucursalei, ținând cont de avantajele pe care sistemul le oferă - acoperire foarte bună a teritoriului, costuri scăzute etc. Sistemul de radio-trunking a fost implementat în colaborare cu firma MarcTel SIT SRL, reprezentanță în România a furnizorului de echipamente de rețea radio-trunking Marconi.
Sistemul de transmisii de date pe suportul rețelei radio-trunking permite utilizatorilor de rețea radio să transmită fișiere de date între locații diferite interconectate cu ajutorul unor stații radio Motorola GM 1200 legate prin modemuri radio la computere.