.

Elevator Lab Bootcamp este un program educațional ce se adresează persoanelor ori echipelor care au o idee de startup fintech pe care vor să o transforme într-un business. Creat de Raiffeisen Bank România în parteneriat cu TechHub Bucharest, Elevator Lab Bootcamp constă în două sesiuni intensive de training în care participanții vor învăța de la antreprenori cu experiență cum să construiască un startup de la 0, cum pot să transforme ideea lor într-un produs minim viabil (MVP) și care sunt resursele de care au nevoie pentru a face asta.
 
Aplicațiile pentru Elevator Lab Bootcamp sunt deschise pe site-ul programului http://www.elevator-lab.com/ro/, în perioada 8 aprilie - 6 mai 2019.
 
 Cine se poate înscrie la Elevator Lab Bootcamp?
 
Aplicanții trebuie să fi lucrat cel puțin 6 luni în servicii financiare, bănci, asigurări sau piețe de capital și să aibă o idee de produs care se poate aplica în următoarele categorii: “retail banking”, “corporate banking”, “piețe de capital” sau “alte soluții tech destinate băncilor”.  
 
Se poate aplica atât individual, cât și în echipă, caz în care cel puțin unul dintre membrii echipei trebuie să aibă experiență prealabilă în industrie.
 
Pentru a fi accesibil unui număr cât mai mare de participanți, chiar și celor care au un program de lucru de la 9:00 la 18:00, trainingurile și evenimentele din cadrul programului se vor desfășura seara și în weekend. Toate ideile înscrise în Elevator Lab Bootcamp vor trece printr-o selecție, iar finaliștii vor intra în cele două sesiuni intensive de training din weekendurile 17-19 mai, respectiv 7-9 iunie.
 
Câștigătorii programului vor beneficia de un training de 2 săptămâni în Viena, cu toate costurile incluse, în cadrul Summer Innovation School.
 
 
 
În timpul workshop-urilor și întâlnirilor, participanții vor dezvolta conexiuni relevante atât în comunitatea locală, cât și în industria fintech regională și vor învăța mai multe despre:
 
Cum să dezvolte un startup, de la Mircea Căpățînă (Co-Fondator SmartBill) Oliver Auerbach (Co-Fondator, GloriaFood), Daniel Nicolescu (Managing Partner & Co-Founder at SymphoPay) și Cristian Munteanu (Managing Partner at Early Game Ventures);
 
Etapele de dezvoltare ale unui startup și formarea unei echipe aflate la început de drum, de la Shane Freeman (Fondator, okapihq.com);
 
Validarea ideilor și definirea profilului de utilizator de la Mircea Vădan (Managing Partner, Activize);
Aspecte legale pe care trebuie să le ia în considerare, de la Tudor Stanciu, (Co-Fondator Digital2Law și avocat independent);
 
Cum să identifice canalele de achiziție și să câștige primii utilizatori și clienți de la George Dita (Fondator WiseUp);
 
Business development pentru startup-uri de la Mihai Anghel (Co-Fondator GloriaFood);
 
Cum să își prezinte produsul și să îl vândă investitorilor și potențialilor clienți de la Ciprian Borodescu (Co-Fondator, MorphL), Mircea Vadan (Managing Partner, Activize)
 
Elevator Lab Bootcamp se va încheia miercuri, 12 iunie, cu Demo Night, un eveniment in cadrul caruia finalistii isi vor prezenta ideile si modul in care au evoluat acestea, in fata unui juriu compus din: Vlad Stanilescu (Chief Digital Officer, Raiffeisen Bank Romania), Eliza Gheorghe (Head of PI Segments, Raiffeisen Bank Romania), Mihai Lazar (Manager Capital Markets, Raiffeisen Bank Romania), Alin Neacșu (Corporate Banking Director, Raiffeisen Bank Romania), Ciprian Borodescu (Co-Fondator, MorphL), Daniel Dragomir (Co-Fondator, TechHub Bucharest) si Liviu Cadariu (Event Manager, TechHub Bucharest).
 
Câștigătorii programului vor beneficia de un training de 2 săptămâni în Viena, cu toate costurile incluse, în cadrul Summer Innovation School.
 
”Raiffeisen Bank este pentru al doilea an parte din programul global Elevator Lab. Anul trecut am organizat un Elevator Lab Challenge local care ne-a ajutat să descoperim companiile deja mature în piața fintech din România. Acestea nu sunt într-un număr foarte mare, deoarece domeniul este încă la început. Ne dorim să creștem comunitatea fintech, să descoperim acei oameni cu idei, care nu au avut șansa, resursele sau contextul potrivit pentru a începe să lucreze la dezvoltarea unui business. Prin programul de anul acesta ne dorim să aducem împreună viitorii antreprenori cu oameni de business deja experimentați. Sperăm ca peste câțiva ani să vedem cel puțin un fintech de succes început din Elevator Lab Bootcamp 2019.” spune Vlad Stanilescu, Chief Digital Officer in  Raiffeisen Bank Romania
 
Persoanele interesate să participe la Elevator Lab Bootcamp pot aplica în perioada 8 aprilie - 6 mai pe site-ul programului: http://www.elevator-lab.com/ro/. In data de 13 mai vor fi anunțați finaliștii.
 
Elevator Lab Bootcamp se desfășoară în România ca parte a celui mai mare program de parteneriate între fintech-uri și companii din Europa Centrala și de Est, Elevator Lab, organizat de Raiffeisen Bank International. In 2018, Raiffeisen Bank România, în parteneriat cu TechHub Bucharest, a organizat Elevator Lab Challenge, un program local de selecție pentru programul global Elevator Lab. 8 dintre fintech-urile înscrise în Challenge au participat într-un Demo Night din care au ieșit câștigători iețenii de la ThinkOUT.
 
Despre Elevator Lab
 
Lansat în iunie 2017, Elevator Lab este un program de accelerare organizat de grupul Raiffeisen Bank International (RBI) ce oferă participanților acces potențial la 14 piețe din Europa Centrală și de Est (ECE). In 2018, grupul RBI a pus accent pe ecosistemul fintech din ECE prin organizarea de Challenge-uri locale Elevator Lab.
 
Despre Raiffeisen Bank
 
Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate în piața bancară din România, susține peste 100.000 de companii să-și dezvolte afacerile și este banca pe care au ales-o 2 milioane de clienți persoane fizice. Raiffeisen Bank România contribuie la dezvoltarea comunității startup-urilor locale și prin programe ca Elevator Lab Bootcamp 2019, Elevator Lab Challenge 2018 ori Factory by Raiffeisen Bank.
 
Despre TechHub Bucharest
 
TechHub Bucharest este o comunitate dedicată exclusiv startup-urilor și antreprenorilor în tehnologie. Cu un spațiu de co-working situat în centrul Capitalei, la kilometrul zero, comunitatea reunește peste 220 de membri activi și mii de profesioniști și antreprenori în tech. TechHub Bucharest organizează și găzduiește anual peste 300 de evenimente dedicate antreprenorilor și profesioniștilor în tehnologie.