.

Elon Musk, fondatorul companiilor Tesla și SpaceX, și-a confirmat plecarea din comitetul de consiliere al guvernului american, după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat retragerea țării sale din Acordul de la Paris asupra schimbărilor climatice, relatează EFE, citată de Agerpres. "Plec din consiliul prezidențial. Schimbarea climatică este reală. Abandonarea Acordului de la Paris nu este un lucru bun nici pentru SUA nici pentru lume", a scris Musk (foto) pe contul său de Twitter. 
 
Elon Musk făcea parte din Comitetele de consiliere pe probleme de afaceri și manufacturiere înființate de Trump în ianuarie, la puțin timp după sa venirea la Casa Albă, pentru a analiza ideile și a revigora economia americană.
 
Musk, fondator al vehiculelor electrice Tesla și companiei aeronautice SpaceX, insistase la întâlnirile sale cu Trump asupra necesității impunerii unei taxe asupra emisiilor de carbon pentru a impulsiona consumul și investițiile în energiile regenerabile.
 
Acordul de la Paris a fost semnat de peste 190 de țări din întreaga lume, iar SUA se angajaseră în baza acestuia să reducă în 2025 emisiile gazelor cu efect de seră, cu între 26 și 28 la sută, față de nivelele din 2005.