.

Asociația European Digital Press (EDP) a acordat distincția "Cea mai bună imprimantă de proofing a anului 2010" echipamentului de 24 de inci Epson Stylus Pro WT7900. Juriul EDP a desemnat modelul Stylus Pro WT7900 pentru capacitatea de a răspunde la nevoile pieței de proofing și pentru caracterul său inovativ, echipamentul fiind prima imprimantă cu cerneală pe bază de apă care listează și albul pe lângă culorile obișnuite. Claes Jeppeson, Senior Business Manager, Professional Graphics în cadrul Epson Europe precizează: "Acest premiu probează exigența Epson în ceea ce privește inovația și calitatea, fiind echipamentul așteptat de mulți profesioniști din industria de packaging. Modelul Stylus Pro WT7900 încorporează atât inovațiile Epson în tehnologia de printare de înaltă rezoluție, cât și cerneala unică UltraChrome HDR White, destinată listării cu alb."

Epson Stylus Pro WT7900 este o imprimanta de înaltă rezoluție cu cerneală pe bază de apă, compatibilă cu film transparent sau metalic de 17 (431.8mm) și 24 inci (610 mm). Imprimanta a fost concepută pentru industria de ambalaje, unde capacitatea de a produce proof-uri cu cerneală albă este foarte utilă. Cu o densitate mare a cernelei, echipamentul asigură stabilitatea culorii pentru sarcinile de proofing pe o gamă largă de substraturi, inclusiv film transparent și metalic.

Controlul mărcii este un proces esențial în industria de ambalare, iar etapele de design, proofing și mostră sunt critice în confirmarea fidelității culorii cu produsul finit. Consistența este cel mai important aspect în managementul de brand, iar producătorii vor ca ambalajele să arate la fel indiferent dacă sunt realizate în Spania sau Scandinavia.

Înainte de introducerea modelului Stylus Pro WT7900 nu existau foarte multe tehnologii de proofing, profesioniștii fiind nevoiți să apeleze fie la o presă flexo pentru o etapă scurtă de proofing, fie la un sistem laser cu transfer al pigmenților care funcționa numai cu multiple straturi de cerneală, fiind necesară și o etapă suplimentară de laminare pentru finalizare. Ambele soluții erau costisitoare și consumau mult timp.

Elementul de inovație al modelului Stylus Pro WT7900 este noua cerneală albă, care permite realizarea proof-urilor pe filme transparente sau metalizate, eliminând necesitatea de a plasa un alt suport alb (hârtie sau film laminat) în spatele filmului.

La ediția premiilor EDP din 2009, Epson’s Stylus Pro 7900 și Stylus Pro 9900 au obținut distincția ‘Cel mai bun echipament de proofing pentru cernelurile UltraChrome HDR, tehnologia revoluționară Micro Piezo TFP și pentru sistemul opțional de verificare și calibrare Epson SpectroProofer.

Despre Epson

Epson (www.epson.ro) este lider global în produse de imagine, incluzând imprimante, proiectoare 3LCD și LCD-uri de dimensiuni mici și mijlocii. Cu o cultură inovatoare și creativă, Epson se dedică depășirii viziunii și așteptărilor clienților din întreaga lume cu produse cunoscute pentru calitatea, funcționalitatea, caracterul compact și eficiența energetică superioare.

Condus de Seiko Epson Corporation cu sediul central în Japonia, grupul Epson este o rețea formată din 70.000 angajați în 106 de companii în toată lumea și este mândră de contribuția continuă la mediul economic global și al comunităților în care este localizată. http://www.epson.co.jp/e

Despre Epson Europa

Epson Europe B.V., cu sediul în Amsterdam, este centrul zonal al grupului pentru Europa, Estul Mijlociu, Rusia și Africa. Cu o forță de muncă alcătuită din 2,400 angajați, vânzările Epson Europa în anul fiscal 2008 au fost de 1,569 milioane de euro. www.epson-europe.com

Programul de dezvoltare durabilă "Environmental Vision 2050"

Urmând seria activităților destinate protecției mediului, Epson își orientează acum toate eforturile pentru atingerea obiectivelor programului "Environmental Vision 2050". Pentru mai multe informații privind programul de dezvoltare durabilă inițiat de Epson, vă rugăm să vizitați http://eco.epson.com.