.

Epson colaborează cu liderii industriei vestimentare pentru a demonstra întreg procesul de producție a unor articole sportive. Evenimentul are loc în cadrul standului FESPA Digital 2014 (Pavilion B2, Standul 320, 20-23 mai 2014, Munchen), cel mai mare eveniment din industria de printing digital de mari dimensiuni. „Acest nou concept reunește cele mai inovatoare elemente software și hardware în prima demonstrație organizată de Epson, care prezintă întregul procesul tehnologic din spatele producerii articolelor sportive", precizează Duncan Ferguson, Directorul departamentului ProGraphics din cadrul Epson Europe. "Scopul nostru este să demonstrăm că noile tehnologii accesibile pot crea noi oportunități de afaceri în industria vestimentară din întreaga Europă".

Procesul tehnologic implică utilizarea celor mai noi aplicații și tehnologii pentru a crea design-ul, a edita modelul și șablonul 3D, pentru cauciucare, pentru imprimarea prin sublimare, transfer termic și finisarea articolelor vestimentare. Conceptul denumit "Simulate, Print and Go" a fost integrat de German Institute for Textile and Fibre Research (DITF), cel mai mare centru de cercetare din domeniul textilelor din Europa, împreună cu ErgoSoft și Assyst. Pentru faza inițială a proiectului, Epson a colaborat și cu Deutsches Mode Institute (DMI), institutul de modă din Germania care produce diagrame de culori pentru a ajuta designerii vestimentari să pregătească cele mai potrivite culori de sezon. Aceste diagrame sunt incluse în aplicația ColorDigital, care ajută designerii să creeze colecțiile fiecărui sezon.

Modelele sunt produse cu ajutorul Human Solutions/assyst Pattern Design Software - cad.assyst - care importă datele privind mărimea purtată de clienți cu ajutorul unui scanner corporal sau alegând din tabele măsurile predefinite. Modelele sunt apoi integrate în aplicația Vidya 3D, care le permite designerilor să verifice virtual mărimea și design-ul hainelor, stabilind produsul final.

AplicațiaHuman Solutions’ iSize folosește date despre măsurile purtate de locuitorii țărilor din Europa, America și Asia pentru a adapta creațiile în mod automat la dimensiunile și măsurile specifice pentru diferite piețe.

Imprimantele de format mare Epson au un rol esențial în cadrul procesului de producție. În prima etapă, imprimanta Epson Stylus Pro 4900, cu accesoriul EFI Fiery XF RIP, realizează cauciucarea precisă a culorii și modelelor pe materialul textil. Imprimanta folosește 11 culori și printează cu o lățime maximă de 17 inch, redând o paletă extinsă de culori pentru a evidenția nuanțele, umbrele și cele mai fine detalii.

În a doua etapă, produsele finale sunt imprimate prin sublimare cu ajutorul celei mai noi imprimante de la Epson, SureColor SC-F7100, folosind aplicația Ergosoft Professional RIP. Această imprimantă fiabilă și versatilă, cu o lățime de 64-inch, are la bază noul cap de printare Epson PrecisionCore TFP. În combinație cu cernelurile Epson UltraChrome DS tehnlogia asigură culori vii și imprimeuri detaliate cu o viteză de 58m2/oră. Această imprimantă accesibilă le oferă specialiștilor în sublimare flexibilitate și o rată de productivitate crescută, fiind soluția ideală pentru cei care vor să-și extindă afacerile cu noi servicii de personalizare rapidă a articolelor vestimentare și sportive.

Nu în ultimul rând, folosind procesul de transfer termic, printurile sunt aplicate pe textile Schöller cu ajutorul unei prese HeatJet 70 EVO3 Calendar și sunt fixate în țesătură folosind utilajul special Nucleus Ultrasonic.

Despre Epson

Epson este lider global în ceea ce privește inovațiile, a cărui gamă de produse cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală și sisteme de imprimare, proiectoare 3LCD și roboți industriali până la senzori și alte micro-dispozitive. Fiind dedicată depășirii așteptărilor clienților din întreaga lume, compania Epson oferă valoare pentru clienți prin intermediul tehnologiilor de mare precizie, care economisesc energie, pe piețe care sunt destinate întreprinderilor și utilizatorilor domestici, dar și comerțului și industriei.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are peste 6873.000 de angajați în 964 de companii din întreaga lume și este mândru de contribuțiile permanente aduse protejării mediului și comunităților în care operează.

http://global.epson.com/