.

Achiziția consolideaza poziția Ericsson pe segmentul transmisiunilor și al rețelelor convergente de viitoare generatie.

Toate conditiile pentru achizitia de catre Ericsson (NASDAQ: ERICY) a unor active cheie de la Marconi Corporation plc au fost indeplinite, iar trazanctia s-a incheiat la data de 23 ianuarie  2006.

Pe 25 octombrie 2005, Ericsson a anuntat incheierea unui acord cu Marconi pentru achizitia unor active de telecomunicatii ale Marconi, de importanta strategica pentru Ericsson. Aceasta achizitie consolideaza pozitia Ericsson pe segmentele de transmisiuni si extinde platforma Ericsson pentru ocuparea unei pozitii de top in retelele convergente din generatia urmatoare.

Carl-Henric Svanberg, Presedinte si CEO Ericsson, a declarat: 'Afacerile Marconi se potrivesc perfect pentru Ericsson si suntem incantati sa-i intampinam pe cei aproximativ 6.660 de angajati de la Marconi la Ericsson. Este o combinatie puternica ce va aduce un plus de valoare companiei Ericsson si clientilor nostri care vor beneficia considerabil din colaborarea celor doua companii.'

Aceasta achizitie intra in vigoare la 1 ianuarie 2006, iar activele achizitionate vor fi consolidate in contul Ericsson incepand cu primul trimestru din 2006.

Ericsson modeleaza viitorul comunicatiilor mobile si in banda larga prin Internet, ocupand pozitia de lider in domeniul acestei tehnologii. Furnizand solutii inovatoare in peste 140 de tari, Ericsson contribuie la crearea celor mai puternice companii de comunicatii din lume.