.

Ericsson și Solectron au inaugurat miercuri 21 septembrie linia de producție Engine Access Ramp în Timișoara, în prezența Ministrului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, Zsolt Nagy, și a altor autorități locale importante.

Engine Access Ramp (EAR) reprezintă o parte importantă a portofoliului produselor de acces din noua generație atât pentru serviciile de voce, cât și pentru cele de date. Această platformă integrată furnizează operatorilor de telefonie fixă o soluție eficientă de extindere și înlocuire a rețelelor de telefonie PSTN și ISDN. Engine Access Ramp asigură, de asemenea, o trecere facilă la un mediu IP în bandă largă utilizând soluția softswitch și oferind servicii Triple Play.

Scalabilă și flexibilă, Engine Access Ramp oferă operatorilor de telefonie fixă posibilitatea de a-și actualiza treptat rețelele de acces existente, permițând o reacție de răspuns rapidă în condițiile de dinamică a pieței.

Karl Thedeen, Vice-Președinte Ericsson Wireline declară: 'Începând producția Engine Access Ramp în Timișoara, Ericsson își consolidează poziția de lider pe piața românească. Mai mult, durata de livrare către clienții locali și regionali este redusă simțitor. Această colaborare reprezintă o realizare majoră pentru Ericsson în România, și mai ales pentru importanța acestui produs pe pietele din întreaga lume.'

Lennart Ivarsson, Vice-Președinte Program Management and Supply Chain Solutions Solectron, a declarat: 'Prin această colaborare am reușit să sprijinim compania Ericsson în etapele de industrializare și producție, îndeplinind cerințele tehnice ale produselor și livrarea promptă pentru această soluție de acces.'

"Investiția pe care o inaugurăm azi este încă o dovadă a susținerii și contribuției investițiilor străine la dezvoltarea domeniului IT&C din România și, în același timp, îi ajută pe specialiștii români să-și îmbogățească experiența prin acces la cele mai noi tehnologii ale domeniului. Un obiectiv major al mandatului meu este sprijinirea și atragerea investițiilor străine, astfel încât industria IT&C să devină vârful de lance al economiei românești", a declarat cu acest prilej, Zsolt Nagy, Ministrul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației.

Solectron prestează o gamă completă de servicii globale de producție și furnizare integrată către companii high-tech de prim rang din intreaga lume. Oferta Solectron include design de noi produse și servicii de lansare, administrarea materialelor, fabricare și garanție produse, precum și asistență la finalizarea unui produs. Compania are sediul în Milpitas, California, și mai mult de 50 de locații în întreaga lume.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm vizitați http://www.solectron.com și http://www.ericsson.com