.

La nivel global până în prezent s-au lansat 65 de rețele comerciale 3G/WCDMA, iar Ericsson este furnizor pentru 38 din aceste rețele.

Ericsson a inregistrat in trimestrul al treilea 2005 vanzari nete de 38,4 miliarde coroane suedeze, marcand o crestere de 18% fata de aceeasi perioda a anului precedent. Pentru primele sase luni, vanzarile nete ale companiei s-au ridicat la 69,9 miliarde SEK.
Venitul net a fost de 5,8 (5,0) miliarde SEK in acest trimestru si de 10,5 (7,6) miliarde SEK in primele sase luni.

'Raportam inca un trimestru de performante remarcabile', spune Carl-Henric Svanberg, presedinte si CEO Ericsson. 'Preocuparea constanta a angajatilor nostri de a oferi cele mai bune servicii clientilor conduce la rezultate pozitive. Pozitia de lider in tehnologie, legaturile de durata care exista intre companie si clienti, si intelegerea nevoilor consumatorilor sunt factorii-cheie care se afla in spatele pozitiei noastre de lider.'

În acest trimestru, alte 4 noi retele WCDMA s-au lansat comercial, numarul lor ajungand la 65. Ericsson este furnizor pentru 38 din aceste retele. In acelasi timp, numarul de abonati a crescut de la 21 de milioane la mai mult de 28 milioane in acest trimestru, iar WCDMA este de departe tehnologia 3G care inregistreaza cea mai rapida dezvoltare.

Vanzarile de retele mobile au crescut anual cu 19%. În cadrul evolutiei lor de la GSM la WCDMA, majoritatea clientilor folosesc retele care combina GSM si WCDMA. Cresterea inregistrata de GSM/WCDMA a fost de aprox. 22% in al doilea trimestru. In ce priveste  vanzarile pe acces radio, 54% au provenit din WCDMA/EDGE. Cresterea masiva a numarului de abonati continua si vine in sprijinul vanzarilor de retele mobile.

Vanzarile in domeniul serviciilor profesionale s-au dezvoltat in mod favorabil in acest trimestru si au crescut cu aprox. 25% de la an la an. Numarul angajatilor in domeniul serviciilor a crescut cu 1.500, ceea ce a contribuit la cresterea inregistrata in acest al doilea trimestru.
Prin pozitia sa de lider permanent in domeniu, Ericsson prefigureaza viitorul comunicatiilor mobile si de Internet in banda larga. Furnizand solutii inovatoare in peste 140 de tari, Ericsson ajuta la crearea celor mai puternice companii de comunicatii din lume.