.

Producătorul a instalat deja 21 de rețele mobile cu capacități HSDPA în 17 țări

Ericsson anunta o crestere cu 16% a vanzarilor nete de 45,7 (39,4) miliarde SEK (coroane suedeze) in al patrulea trimestru din 2005, si o crestere de 15% pentru intregul an de 151,8 (132,0) miliarde SEK (coroane suedeze).

 'Am incheiat inca un an bun, cu o cifra buna de vanzari, castiguri si flux de numerar,' spune Carl-Henric Svanberg, Presedinte si CEO Ericsson. 'Vom continua sa ne marim cota de piata datorita increderii pe care clientii nostri o au in tehnologia si personalul nostru. Excelenta operationala se dovedeste a fi unul dintre importantele avantaje competitive pe care le detinem . Continuam sa ne perfectionam eficienta prin intermediul activitatilor noastre', spune Svanberg.

'Suntem inspirati de dezvoltarea pe care o cunosc serviciile noastre si increderea pe care clientii nostri o au in capacitatea noastra de a le opera si intretine retele. Operatorii isi indreapta din ce in ce mai mult atentia spre diminuarea costurilor, iar economiile pe care le putem oferi sunt evident substantiale. Prin incheierea unor contracte strategice, ne-am consolidat pozitia de lider atat in ce priveste serviciile, cat si infrastructura, ceea ce stimuleaza potentialul de dezvoltare al activitatii noastre.

Dezvoltarea constanta a WCDMA/HSDPA continua. Vitezele mai mari de transmisie HSDPA reprezinta o diferenta esentiala in ce priveste experientele utilizatorilor si asteptam ca majoritatea operatorilor WCDMA sa lanseze HSDPA inainte de sfarsitul anului 2006. Pana in momentul de fata, am instalat 21 de retele cu capacitati HSDPA in 17 tari din intreaga lume, fiind pionieri in domeniul comunicatiilor mobile in banda larga.

Convergenta si retelele IP de generatie viitoare continua sa fie zone-cheie de dezvoltare in industrie. Perfectionarea comunicatiilor fixe si mobile in banda larga accelereaza traficul in retelele din intreaga lume. Achizitia companiei Marconi este o miscare strategica pentru consolidarea pozitiei noastre, atat pentru oferta noastra in segmentul de transmisie aflat in plina dezvoltare, cat si pentru dezvoltarea retelelor de generatie urmatoare,' a declarat Carl-Henric Svanberg.

Prin pozitia sa de lider permanent in domeniu, Ericsson prefigureaza viitorul comunicatiilor mobile si de Internet in banda larga. Furnizand solutii inovatoare in peste 140 de tari, Ericsson ajuta la crearea celor mai puternice companii de comunicatii din lume.