.

Laboratorul va fi deschis pentru cercetări profesorilor universitari și studenților

Ericsson, lider in domeniul furnizarii solutiilor de telecomunicatii, lanseaza un centru de cercetare si dezvoltare de noi servicii in Grecia. Centrul de creare a serviciilor este o initiativa internationala a Ericsson, ca raspuns la nevoia operatorilor de a oferi servicii eficiente din punctul de vedere al costurilor catre utilizatorii finali.

Laboratorul va fi folosit pentru demonstratii, consolidarea si schimbul de cunostinte, in contextul in care Ericsson se concentreaza pe prestarea de servicii si a dobandit expertiza internationala in acest domeniu. Laboratorul va fi de asemenea folosit ca platforma de cooperare intre Ericsson si universitati.

Ericsson se va concentra de asemenea pe noile servicii telecom non-voice care trebuie dezvoltate in continuare si care trebuie sa devina accesibile ca pret furnizorilor de servicii si utilizatorilor. In acest cadru, Ericsson a dezvoltat o initiativa globala denumita '˜Fast Service Launch'™. Aceasta se refera la crearea unui mecanism eficient de livrare de continut si aplicatii catre utilizatori, rapid si la un pret bun. Laboratorul este menit sa sustina initiativa si sa reduca riscurile operatorilor care incep sa presteze servicii in afara ariei telecomunicatiilor traditionale.

Laboratorul are un obiectiv multidimensional: se asteapta sa imbunatateasca serviciile furnizate utilizatorului final de catre operatori. Cercetarea si schimbul de cunostinte vor ajuta intreprinderile sa aduca solutii inovatoare si accesibile ca pret. In acelasi timp, laboratorul poate fi folosit pentru probe si demonstratii pentru clienti, ceea ce va consolida platforma de servicii a companiei si va pune la dispozitie clientilor o experienta directa pe a facilita alegeri in cunostinta de cauza.

In acelasi timp, laboratorul va fi deschis pentru cercetari profesorilor universitari si studentilor. In acest fel, Ericsson va lansa un canal de comuncatii cu universitatile locale, ceea ce va imbunatati procesul de dezvoltare de noi servicii si relatia dintre societatea academica si lumea afacerilor.

Laboratorul a fost infiintat la sfarsitul lunii octombrie. Primul seminar de proba s-a desfasurat cu succes in perioada 1-4 noiembrie cu participarea directorilor executivi ai Ericsson Italia care si-au impartasit experienta reprezentantilor companiei si universitatilor din Grecia si alte tari europene. Laboratorul a finalizat deja faza intai care includea organizarea de baza, cu suport pentru SMS, MMS, localizare si taxare in timp real. Faza urmatoare va include alte servicii precum managementul continutului, abilitati ale terminalelor si mesagerie inteligenta.

Prin pozitia sa de lider permanent in domeniu, Ericsson prefigureaza viitorul comunicatiilor mobile si de Internet in banda larga. Furnizand solutii inovatoare in peste 140 de tari, Ericsson ajuta la crearea celor mai puternice companii de comunicatii din lume.