.

Grupul Telekom Austria este cel mai important furnizor telecom din Europa Centrală și de Est, numărând aproximativ 23 de milioane de abonați. Grupul Telekom Austria a decis să încheie un nou contract prin care Ericsson îi va furniza soluții de acces de rețea radio multi-standard. Acest tip de rețele le permite furnizorilor de telecomunicații să susțină mai multe standarde de comunicații mobile pe o singură rețea. În curând, utilizatorii grupului din Austria și Croația se vor bucura de o experiență mai simplă și mai rapidă atunci când vor accesa servicii complexe precum servicii video, de jocuri și muzică online sau pur și simplu atunci când vor încărca pagini web sau vor transfera fișiere în mediul online. „Tehnologia de broadband mobil joacă un rol important în îmbunătățirea vieții de zi cu zi a oamenilor, iar acest contract ne ajută să facilităm accesul unui număr tot mai mare de oameni la acest tip de soluții, făcând astfel posibilă crearea unei societăți permanent conectate. Grupul Telekom Austria este un partener alături de care am desfășurat multe proiecte și suntem încântați că putem încă o dată să colaborăm, oferindu-le clienților cele mai bune servicii 2G/ 3G/ 4G." precizează Emil Nilsson (foto), Vice President, Ericsson Europa Centrală.

Ericsson va moderniza rețelele 2G și 3G, oferind, în același timp, și cea mai nouă generație de tehnologie LTE pentru subsidiarele grupului Telekom Austria în Croația (Vipnet) și Austria (A1). Procesul de implementare al noilor soluții este deja în desfășurare.

Datorită soluțiilor LTE, A1 și Vipnet vor putea face față dorinței abonaților de a utiliza servicii de broadband mobil mai rapide și mai simple. Operatorii vor beneficia, de asemenea, de o soluție 2G/ 3G/ 4G RAN flexibilă, susținută de stațiile de bază multi-standard RBS 6000.

Hans Pichler, Group Chief Technology Officer, Telekom Austria, a declarat: „Utilizatorii sunt întotdeauna pe primul loc pentru noi și de aceea facem toate eforturile pentru a le îmbunătăți experiența de utilizare. Suntem convinși că, prin parteneriatul cu Ericsson, companie care ne-a furnizat deja soluțiile 2G și 3G pe care le folosim, le vom permite abonaților din Austria și Croația să se bucure imediat de beneficiile noilor tehnologii."

Prin acest contract, Ericsson își consolidează poziția de lider în zona soluțiilor de LTE și broadband mobil, susținând astfel 305 de milioane din cei 455 de milioane de utilizatori mondiali de LTE.