.

Ericsson oferă companiei Com Hem, operator de cablu de televiziune din Suedia, posibilitatea să le ofere utilizatorilor săi servicii avansate de divertisment printr-o nouă platformă TV interactivă. Noile servicii sunt disponibile la cerere (on-demand) și le permit telespectatorilor să vizioneze, oricând doresc, acele programe TV pe care le-au ratat în momentul difuzării lor inițiale.

Platforma TV on-demand suportă o gamă largă de servicii avansate, acordându-le utilizatorilor acces la cerere la fișiere video sau la muzică și permițându-le să urmărească programe TV deja difuzate sau să se reia difuzarea în cazul în care au ratat începutul vreunui program.

În același timp, platforma include un portal interactiv flexibil pentru noul serviciu Landlord-Tenant al Com Hem. Noile servicii au fost deja implementate, iar operatorul estimează că numărul de utilizatori va atinge o jumătate de milion până în decembrie 2009.

Martin Kull, Chief Technology Officer, Com Hem, a declarat: „Soluția Ericsson ne permite să le oferim clienților noștri o gamă amplă de servicii digitale la cerere, în timp ce telespectatorii noștri beneficiază de servicii TV interactive și personalizate.

Ericsson a reunit și integrat sub aceeași umbrelă o serie de soluții de la vendori diferiți, pornind de la soluții de achiziție și livrare de conținut până la echipament fizic, unități de tip set-top box, creând astfel un sistem end-to-end bazat pe o abordare hibridă între transmisie digitală video și tehnologie IP."

Jan Wäreby, Senior Vice President și Head of Business Unit Multimedia, Ericsson, a declarat: "Acest proiect reprezintă o demonstrație clară a potențialului nostru de a colabora cu diverși operatori pentru a livra soluții TV de impact. Beneficiem de cele mai bune tehnologii, avem experiență în proiecte de integrare și deținem resursele necesare pentru a-i ajuta pe operatori să implementeze sisteme complexe care susțin servicii noi, dar și venituri mai mari."

În calitate de integrator principal, Ericsson a proiectat, integrat și livrat această platformă TV, care include soluții hardware și software livrate de Tandberg Television, o companie ce face parte din grupul Ericsson. Platforma TV include produse precum OpenStream Digital Services Platform, Xport Producer și EQ8096, precum și alte produse oferite de vendori independenți.

Despre Com Hem
Com Hem este unul dintre cei mai importanți operatori de telecomunicații din Suedia, cu un portofoliu ce include servicii TV, broadband și telefonie fixă. Aproximativ 40% din gospodăriile țării (respectiv 1,76 milioane) sunt conectate la rețeaua Com Hem și au access la cele mai diverse și mai complete servicii TV, broadband și linii fixe. Compania cu sediul la Stockholm a fost înființată în 1983 și are aproximativ 650 angajați. Com Hem este deținută de The Carlyle Group și Providence Equity Partners. Pentru mai multe informații vizitați www.comhem.se.

Despre Tandberg Television
TANDBERG Television, parte a grupului Ericsson, furnizează tehnologia multimedia și experiența de care este nevoie pentru a susține dezvoltarea segmentului video digital.

Fie că este vorba de sisteme avansate de comprimare sau de distribuție de conținut, soluțiile companiei au fost premiate și sunt folosite de cei mai mari broadcasteri, operatori și programatori din lume pentru a le asigura telespectatorilor experiențe noi și pentru a oferi concomitent noi oportunități de publicitate.

Printr-o suită largă de produse bazate pe standarde deschise, TANDBERG Television oferă cele mai de calitate soluții pentru TV digital, TV HD, video la cerere și IPTV. Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați www.tandbergtv.com.